post

مهاجرت حسابداران به کانادا شرایط پذیرش و بازار کار شغل حسابداری

بازار کار حسابداران در کانادا

مهاجرت حسابدار به کانادا ( بازار کار شغل حسابداری در کانادا )

طبق تحقیقات انجام شده، کشور کانادا با کمبود نیروی مشاوره مالی و همچنین دانش‌آموخته رشته حسابداری مواجه است که طی برنامه‌ریزی‌های انجام شده، این کمبود باید تا ده سال دیگر برطرف شود.

از این رو، رشته حسابداری در کشور کانادا تقاضای بالایی پیدا کرده است و میانگین حقوق این رشته در کانادا پنجاه و شش هزار دلار در سال است. لازم است بدانید که شغل حسابداری در کشور کانادا از شغل‌های پردرآمد به شمار می‌رود.

این شرایط باعث شده تا حسابداران در سراسر دنیا به مهاجرت در کانادا روی بیاورند. با اینکه هزینه تحصیل رشته حسابداری در کشور کانادا زیاد است اما این کار بهترین راه مهاجرت به کانادا است.

ما در ادامه این مقاله می‌خواهیم چگونگی مهاجرت به کانادا به عنوان یک حسابدار را برای شما شرح دهیم؛ همچنین قصد داریم شما را با موسسه اعزام دانشجو و خدمات ارائه شده آن برای حسابداران و مشاوران مالی که به کانادا مهاجرت کرده اند، آشنا کنیم.

آشنایی با رشته حسابداری در کانادا

در کانادا به کسی حسابدار می‌گویند که بتواند امور مالی را تجزیه و برسی کند و حساب‌های مالی را با در نظر گرفتن الگو‌ها و استانداردهای جهانی دسته‌بندی کند. همانطور که در سایر کشورها رشته حسابداری دارای زیر شاخه‌های مختلفی است، در کانادا نیز  این رشته زیر شاخه‌های متنوعی دارد. در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

زیر شاخه های رشته حسابداری در کانادا

حسابداری مالی

در کشور کانادا زمانی که می‌خواهید معاملات خود را به صورت سیستماتیک انجام دهید، باید از یک حسابدار کمک بگیرید. در واقع حسابداری مالی، وظیفه برآورد کردن سود و زیان یک معامله را دارد و نموداری مشخص از وضعیت آن معامله یا بیزینس را نشان می‌دهد.

بدیهی است که حسابداری مالی می‌تواند کمک بسزایی به موسسات، سرمایه‌گذاران و بانک‌ها کند.

حسابداری هزینه

حسابداری هزینه در کانادا به حوزه مدیریتی مربوط می‌شود. این رشته یکی دیگر از شاخه‌های رشته حسابداری است. حسابدار هزینه می‌تواند در زمینه‌ ارزیابی هزینه تمام شده برای یک محصول، به مدیران برای ثابت نگه‌داشتن و همچنین کنترل هزینه کمک بسزایی کند.

حسابرسی

حسابرسی یکی دیگر شاخه‌های حسابداری است. در حسابرسی یک فرد خارجی به طور رسمی این عنوان را به عهده می‌گیرد. کار اصلی و عمده حسابرس این است که حساب‌های یک بیزینس را با آگاهی و دقت بررسی کند.

وظیفه دیگر حسابرس این است که با بررسی‌های منظم باعث می‌شود که تقلب و یا کلاهبرداری اتفاق نیفتد و به این صورت به مدیر کسب‌و‌کار کمک می‌کند. باید به این موضوع توجه داشته باشید که در کانادا شغلی به عنوان حسابرس وجود ندارد؛ وظیفه این کار به عهده حسابدار است.

حسابداری مدیریت

در کشور کانادا این شاخه حسابداری نسبت به دیگر شاخه‌های حسابداری پر‌تقاضا‌تر است. این رشته باعث می‌شود مدیران در کسب‌و‌کار، مدیریت بهتر و اصولی‌تری نسبت به انجام کار‌ها داشته باشند. نکته مهم و قابل توجهی که باید در این مورد بدانید این است که، مدیریت حسابداری در کنار اطلاعات حسابداری می‌توانند نتیجه‌ بهتری روی کسب‌و‌کار بگذارند.

حسابداری مالیاتی

یک حسابدار مالیاتی می‌تواند در بخش مالیات و درآمدهای کسب‌و‌کار کمک شایانی به مدیریت کند. از دیگر وظایف حسابداری مالیاتی این است که می‌تواند در روش کاهش حقوق مالیاتی، تصمیمات تجاری و دیگر موضوعات مربوط به مالیات و همچنین کسب‌و‌کار کمک کند.

حسابداری دولتی

همان‌طور که از اسم این رشته مشخص است، این رشته در کنترل هزینه‌های دولتی و پیش‌بینی هزینه‌ و درآمد دولت‌ها نقش دارد. برخی سرمایه‌گذاران شرکت‌ها و همچنین موسسات برای گردش سرمایه در حسابشان بدون توجه به اطلاعات داده شده از حسابداران و حسابرسان، برای سرمایه گذاری خود هدف‌های بلند مدت و یا میان مدت در نظر می‌گیرند.

اما برخی دیگر از دولت‌ها برای دریافت مالیات از داده‌های حسابداران و حسابرسان استفاده می‌کنند.

مدارک و گواهینامه‌‌های حسابداری مورد تایید کانادا

1- Chartered Accountant (CA) حسابدار خبره

2- Chartered General Accountant (CGA) حسابدار عمومی خبره

3- Chartered Management Accountant (CMA) حسابدار مدیریت خبره

4- Certified Public Accountant (CPA) حسابدار حرفه‌ای خبره

5- Advanced Certificate in Accounting and Finance (ACAF) گواهی پیشرفته حسابداری و مالی

Certified Professional Bookkeeper (CPB) حسابدار حرفه‌ای خبره

در بیشتر کشورهای دنیا، همه افراد بلافاصله بعد از فارغ تحصیلی در رشته حسابداری می‌توانند وارد کار مربوط به رشته خود شوند. اما اگر کسی مایل داشته باشد درآمد بیشتری دریافت کند و یا وارد شرکت‌های بین‌المللی شود، لازم است مدارک معتبری در این خصوص دریافت کند.

یکی از مهم‌ترین و معتبرترین دوره‌های حسابداری برای جذب حسابداران خبره، دوره CPA است. حسابدارانی که قصد دارند در انجمن حسابداران خبره کانادا عضو شوند، به مدارک زیر نیاز دارند:

  • وجود مدرک دانشگاهی و بررسی آن توسط ارگان حسابداران خبره کانادا CPA
  • متقاضیان بین المللی باید دو تا هشت سال سابقه کار داشته باشند
  • طی کردن دوره‌های پیش آمادگی برای آزمون (PEP/PREP)
  • داشتن سی ماه سابقه کار (کم‌ترین زمان برای فارغ‌التحصیل شدن در رشته حسابداری در کانادا)
  • شرکت در آزمون نهایی (CFA)

شاید برایتان سوال باشد که آزمون CFA به چه معنا است؟ باید در جواب این سوال به شما بگوییم که آزمون CFA یا همان آزمون تحلیل‌گر مالی آزمونی است با سه سطح متفاوت، که چهار بخش مهم اصول اولیه سرمایه‌گذاری، ارزش‌گذاری اولیه، مدیریت دارایی‌ها و برنامه‌ریزی سرمایه شرکت‌کنندگان را مورد بررسی قرار می‌دهد.

این مدرک بین‌المللی بیشتر برای تاجران، اقتصاددانان، حسابداران و مدیران سرمایه مفید است، زیرا می‌توانند آن را به عنوان اعتبار و دانش خود به شرکت‌های کانادایی ارائه دهند.

لازم به ذکر است که اجماع حسابداران توانمند کانادا از حسابداران توانمند کشورهای دیگری مثل: ایرلند، مکزیک، آمریکا، استرالیا، انگلستان، هنگ کنگ، اسکاتلند، آفریقای جنوبی، زیمبابوه، بلژیک، فرانسه، ژاپن، هند و پاکستان استفاده می‌کنند و داشتن دو سال تجربه کار را از شرایط اولیه برای شرکت در آزمون CPA مشخص کرده‌اند.

اما اگر کسی شرایط ذکر شده بالا را نداشته باشد، باید برای انجمن حسابداران خبره کانادا پنج تا هشت سال سابقه کار ارائه دهد.

چگونگی اقدام برای مهاجرت حسابداران به کانادا

از سال 2014 همه مدارک شرکت‌ها و سازمان‌های حسابداری به دستور دولت کانادا تحت بررسی CPA قرار گرفته است. با توجه به همین موضوع شخص متقاضی باید در قدم اول مدارک مربوط دانشگاهی خود را به ارگان CPA ارائه دهد.

زمانی که مدارک ارائه شده فرد، مورد تایید ارگان قرار گرفت، این امکان برای او فراهم می‌شود که در دوره‌های آمادگی‌سازی آزمون موسوم به PEP ثبت نام کند و در آن حضور داشته باشد.

به این موضوع توجه داشته باشید که بیشتر دانشگاه‌های کانادا 18 ماه زمان نیاز دارند تا دوره PEP را به پایان برسانند. اما نکته‌ای که در این خصوص باید بدانید این است که کشور کانادا برای کسانی که می‌خواهند در آزمون‌های حسابداران خبره (CPA PEP) شرکت کنند، ویزای دانشجویی صادر نمی‌کند.

به این ترتیب کسانی که قصد شرکت در این آزمون را دارند با ویزای بازدید وارد این کشور می‌شوند اما در توضیحات خود از آزمون CPA می‌گویند. از طریق دیگر می‌توانید دوره‌های کارشناسی و ارشد خود را در این کشور ادامه دهید و در همان زمان، در  دوره‌های PEP شرکت کنید؛ اگر شما این آزمون را با موفقیت به اتمام برسانید می‌توانید عضو انجمن حسابداران خبره کشور کانادا شوید.

حقوق حسابداران در کانادا

همانطور که در ابتدا گفتیم، میانگین حقوق حسابداران در یک سال 56 هزار دلار بوده است، البته این رقم برای سال 2021 است. بدیهی است که هر چقدر میزان کار و کیفیت حسابدار زیاد باشد، حقوق دریافتی آن نیز بیشتر است؛

به طور مثال یک حسابدار خبره در کانادا می‌تواند سالانه درآمدی بیش از 100 هزار دلار داشته باشد. حسابدارانی که می‌توانند در سال، حقوقی با مبلغ 300 هزار دلار داشته باشند عناوین کاری آن‌ها به شرح ذیل است: معاون ارشد، صاحبان کسب و‌کار و مدیر عامل.

نرم‌افزار‌های پرکاربرد حسابداری در کانادا

نرم افزارهای حسابداری در کانادا

امروزه نرم افزاری که در کشور کانادا کاربرد زیادی دارد، Sage 50 Canadian Edition است. علاوه بر آن نرم‌افزار‌های دیگری به نام Sage،  Quickbook ،xero ،Zoho Books ،Freshbooks و Excel وجود دارند که معمولاً در بیزینس‌های مستقل و کوچک کاربرد زیادی دارند.

البته به دلیل گسترده‌بودن شاخه‌های حسابداری و همچنین رشته‌های مدیریت مالی و مشاوره مالی، نرم‌افزارهایی نیز تولید شده‌اند که در این رشته‌ها می‌توانند کمک زیادی به شما کنند. نام برخی از این نرم‌افزارها Netsuite و Wave است.

روش‌های ورود حسابداران به کانادا

از آن جایی که شهر‌های کانادا تقاضای زیادی برای دریافت نیروی حسابدار و از این قبیل دارند، ای کشور دوره‌هایی را برگزار می‌کند که افراد بتوانند با شرکت در آن‌ها و یادگیری مهارت‌های حسابداری در رشته‌های مختلف، در استان‌های کانادا مشغول کار شوند.

در کشور کانادا کسی که مدرک دیپلم دارد، می‌تواند با شرکت در این دوره‌ها وارد مشاغل حسابداری شود و سالانه مبلغ 47 هزار دلار درآمد داشته باشد. اما اگر قصد دارید که در رشته حسابداری درآمد بیشتری داشته باشید، باید حتما تحصیلات و مدرک دانشگاهی نیز داشته باشید.

مهاجرت حسابداران به کانادا با برنامه اکسپرس انتری

یکی از بهترین راه‌های مهاجرت به کانادا که اداره مهاجرت کانادا نیز در سایت اعلام کرده است، روش اکسپرس انتری است. در سیستم اکسپرس انتری،NOC  رشته حسابداری، ۱۱۱۱ است؛ به این صورت است که متقاضی باید در مرحله اول از صد نمره حداقل شصت و هفت نمره را بگیرد و در مرحله دوم نیز باید امتیاز بیشتری را کسب کند تا نام او در لیست پذیرفته‌شدگان درج شود و به این صورت به کانادا مهاجرت کند.

مهاجرت حسابداران به کانادا با برنامه PNP

هر ساله تعداد زیادی از استان‌های کانادا، به دلیل کمبود نیروی حسابدار از طریق یک برنامه مهاجرت استانی به نام PNP ، نیرو جذب می‌کند؛ که حسابداران از کشور‌های مختلف نیز از این برنامه برای مهاجرت به کانادا استفاده می‌کنند.

سخن پایانی

ما با تهیه و جمع‌آوری این مقاله قصد داشتیم نحوه مهاجرت یک حسابدار را برای شما توضیح دهیم و شما را با مراحل آن آشنا کنیم. امیدواریم که با مطالعه این مقاله سوالاتتان در این باره رفع شده باشد و به دانسته‌هایتان نیز افزوده شده باشد.

سوالات متداول در زمینه مهاجرت حسابداران به کانادا

آیا این امکان وجود دارد فردی که در ایران مدرک حسابداری گرفته است در کانادا مشغول به کار شود؟

بله، شما می‌توانید با مدرک حسابداری که از ایران گرفته‌اید، در کانادا مشغول کار شوید. اما برای حسابدار رسمی باید از ارگان CPA، مدارک حسابداری را گرفت.

یک حسابدار سالانه به طور متوسط چه میزان درآمد دارد؟

در کانادا یک حسابداری که مدرک دیپلم دارد، سالانه 47 هزار دلار حقوق دارد و یک حسابداری که تحصیلات دانشگاهی دارد، سالانه به طور متوسط 74 هزار دلار درآمد دارد.

آیا کسی که مدرک ACCA دارد می‌تواند به طور مستقیم در انجمن CPA عضو شود؟

باید بگوییم که تا آوریل 2021 این کار امکان پذیر بود اما از آن تاریخ به بعد این توافق نامه فسخ شده است‌.