5/5 - (3 امتیاز)

ویزای کاریابی آلمان

ویزای جستجو کار در آلمان، راهنمای مراحل و شرایط

در این مقاله به بررسی شرایط اخذ ویزای جستجو کار در آلمان و لیست مشاغل مورد نیاز آلمان، شرایط و مدارک مورد نیاز برای ویزای کاریابی آلمان توسط سایت اعزام دانشجو می‌پردازیم. همیشه سؤالاتی در مورد کار در آلمان، امکان اخذ ویزای جستجوی کار برای متقاضیان مهاجرت به آلمان وجود دارد. از جمله اینکه نرخ بیکاری در آلمان چقدر است؟ آیا با ویزای کاریابی آلمان می‌توان پاسپورت آلمان گرفت؟ شرایط ویزای همراه برای ویزای کار آلمان چیست؟ به همین دلیل در این مقاله با استفاده از اطلاعات سایت اعزام دانشجو به پاسخ این سؤالات خواهیم پرداخت.
قابل ذکر است که این مقاله به منظور افزایش اطلاعات و آگاهی شما عزیزان در این زمینه توسط کارشناسان سایت رسمی اعزام دانشجو تهیه شده است. شما همراهان همیشگی می‌توانید با تماس با سایت اعزام دانشجو سؤالات خود را در مورد مهاجرت و انواع ویزا مطرح کنید تا در کمترین زمان به پاسخ‌های مورد نیاز خود برسید.

 

انواع ویزای کار آلمان

آلمان یک کشور صنعتی و چهارمین اقتصاد بزرگ جهان است که شرکت‌های معروف زیادی را در خود جای داده است. به همین دلیل، شانس زیادی برای یافتن شغل و اقامت در این کشور دارید.
راه‌های زیادی برای کار در این کشور وجود دارد. یکی از راه‌های کار در آلمان، داشتن پیشنهاد شغلی از طرف کارفرمای آلمانی است، اما اگر پیشنهاد شغلی ندارید، اصلاً نگران نباشید. برای آن دسته از متقاضیانی که قصد کار در این کشور را دارند و موفق به دریافت ویزای پیشنهاد شغلی نشده‌اند، آلمان مجوزی به نام ویزای جستجو کار در آلمان ارائه می‌دهد و متقاضیان می‌توانند با اخذ این ویزا برای چند ماه به آلمان بروند.
ویزای جستجو کار در آلمان فرصتی برای افراد خارجی واجد شرایط برای اقامت و یافتن کار در آلمان است که به دارنده آن فرصت ورود و جستجوی کار را تا ۶ ماه می‌دهد. اگر فردی در مدت ۶ ماه کار پیدا کند، می‌تواند اقامت کاری آلمان را دریافت کند. همچنین امکان تمدید اقامت و سپس درخواست کارت آبی اتحادیه اروپا یا سایر انواع مجوز‌های اقامت وجود دارد.
بنابراین تفاوت ویزای پیشنهاد شغلی و ویزای جستجوی شغل در آلمان در این است که پیشنهاد شغلی برای آن دسته از متقاضیانی صادر می‌شود که در حال حاضر دارای پیشنهاد شغلی و قرارداد هستند، اما ویزای جستجوی شغل برای آن دسته از متقاضیانی صادر می‌شود که قصد یافتن کار و جستجو را دارند.
همچنین برای کار در آلمان یکی دیگر از راه‌های اخذ ویزای کار، تحصیل در آلمان است. متقاضیان می‌توانند با اخذ ویزای تحصیلی آلمان در این کشور تحصیل کنند و پس از فارغ التحصیلی به مدت ۱۸ ماه در آلمان به جستجوی کار بپردازند.
اگر شما قصد کار در آلمان را دارید، سایت اعزام دانشجو در ادامه این مقاله به روش‌های دریافت ویزای جستجو کار در آلمان پرداخته است.

نوع ویزامدت اعتبار ویزاتمکن مالی موردنیازشرایط اخذ ویزا
ویزای جاب سیکر آلمان۶ ماه۵۲۰۰ یورو داشتن مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد معادل با دانشگاه‌های آلمان
حدود ۵ سال سابقه کاری مرتبط با مدرک تحصیلی
مدرک زبان آلمانی با حداقل سطح B1

 

ویزای کار آلمان از طریق ویزای جستجو کار در آلمان

ویزای جستجوی کار آلمان یک مجوز اقامت است که به شما امکان می‌دهد در طول اقامت ۶ ماهه خود به دنبال کار بگردید. اگر در پایان شش ماه کارفرما پیدا کنید، ویزای کار آلمان یا اجازه کار در آلمان به شما داده می‌شود و اجازه کار و زندگی در آنجا را خواهید داشت.
در قوانین جدید ویزای جست و جوی کار، شما مجاز به کار ۱۰ ساعت در هفته در دوره ۶ ماهه کاریابی هستید. که می‌تواند فرصت خوبی برای کار آزمایشی برای کارفرمایان باشد و شانس عقد قرارداد را افزایش دهد. معیار‌های مختلفی برای واجد شرایط بودن شما برای درخواست ویزای جستجوی کار آلمان وجود دارد.

  1.  حداقل سه سال سابقه کار در رشته تحصیلی خود داشته باشید، اما ترجیحا بیش از پنج سال
  2. برای تأمین هزینه‌های زندگی در طول اقامت خود در آلمان، تمکن مالی کافی را نشان دهید
  3. داشتن حداقل مدرک فوق لیسانس از یک دانشگاه معتبر
  4.  بیمه مسافرتی یا پزشکی برای اقامت شما در آلمان تا زمانی که مجوز کار خود را دریافت کنید
  5.  برای ویزای جستجوی کار آلمان نیز مدرک زبان آلمانی در سطح B۱ الزامی است.

ویزای جستجو کار در آلمان

همانطور که گفته شد کی از راه‌های کار در آلمان داشتن پیشنهاد کار از سوی کارفرما در این کشور می‌باشد. قوانین ویزای کار آلمان در سال ۲۰۲۱ آسان‌تر شده است، قبلاً شهروندان آلمانی و اتحادیه اروپا نسبت به کارگران غیر اتحادیه اروپا اولویت داشتند. یعنی تا زمانی که یک فرد مناسب برای آن شغل در اتحادیه اروپا وجود داشته باشد، کارفرما نمی‌تواند فردی را از خارج از اتحادیه اروپا استخدام کند. اما در قوانین سال ۲۰۲۱ این اولویت وجود ندارد و شما می‌توانید برای تمام مشاغل مورد نیاز در آلمان یک پیشنهاد شغلی دریافت کنید.

گرفتن وقت سفارت آلمان برای ویزای جستجو کار در آلمان

برای دریافت ویزای کار آلمان یا ویزای جستجوی کار باید مدارک مورد نیاز را تهیه کرده و برای مصاحبه به سفارت آلمان مراجعه کنید. برای گرفتن وقت سفارت آلمان جهت تحویل مدارک و انجام مصاحبه باید وارد سایت رسمی کارگزار سفارت آلمان در تهران شده و به صورت آنلاین ثبت نام کنید.
در زمان ثبت نام باید اطلاعات هویتی خود را بر اساس اطلاعات پاسپورت وارد کنید و همچنین آدرس‌ایمیل را وارد کنید. پس از ثبت نام موفق، ‌ایمیلی برای تأیید ثبت نام برای شما ارسال می‌شود. معمولاً زمان سفارت برای ۱ تا ۱. ۵ سال آینده تعیین می‌شود. زمان تعیین شده برای مصاحبه سفارت از طریق‌ایمیل به اطلاع شما خواهد رسید و باید تا ۷ روز پس از دریافت‌ایمیل زمان مصاحبه را تأیید کنید. در زمان مراجعه به سفارت باید مدارک خود را به آلمانی ترجمه کرده و به همراه دو نسخه تحویل دهید.
درصورتی که در دریافت وقت سفارت برای ویزای جستجو کار در آلمان با مشکل روبرو هستید می‌توانید از سایت اعزام دانشجو بهره ببرید.

برای گرفتن وقت ویزا می توانید از رسمی وزارت خارجه آلمان استفاده کنید. : سایت تعیین وقت ویزای آلمان

اعزام دانشجو به آلمان، راهنمای کامل شرایط و هزینه ها

بررسی وضعیت کار و نرخ بیکاری در آلمان

آلمان با کمبود نیروی کار ماهر در مشاغل مختلف مواجه است. بر اساس یک برآورد، ممکن است تا سال ۲۰۳۰ تا ۳ میلیون نفر کمبود نیروی کار وجود داشته باشد. این تعداد بسیار زیاد است، اما مطمئناً دلایل زیادی برای آن وجود دارد که مهم‌ترین آن‌ها پیری و نرخ پایین زاد و ولد در این کشور است.
با توجه به این موارد، دولت آلمان ابتدا قانون مهاجرتی جدید را در تاریخ ۸/۲/۲۰۱۸ برای غلبه بر کمبود کارگران ماهر اعلام کرد. که در ۱۹ دسامبر ۲۰۱۸ به تصویب رسید آن‌ها بیان کردند که سیاست مهاجرتی بر اساس مدل مهاجرتی کانادا و با اولویت افراد متخصص، سطح تجربه حرفه‌ای، مهارت زبان آلمانی-انگلیسی و فاکتور سن است. چیزی که ویزای کار آلمان را با مدل مهاجرتی کانادا متمایز می‌کند این است که یک سیستم امتیازی نیست.
برای شاخص نرخ بیکاری آلمان، مرکز آمار داده‌های خود را از سال ۱۹۹۱ تا ۲۰۱۹ ارائه کرده است. میانگین نرخ بیکاری در آلمان در این دوره ۵. ۸۸ درصد بوده است. همچنین کمترین نرخ بیکاری در خرداد ۶۲ با ۰. ۴ درصد اعلام شد. حداکثر آن ۱۴ درصد بوده که در دی ماه ۹۸ به ثبت رسیده است که در آخرین آمار این میزان به حدود ۳ درصد رسیده است. در نمودار زیر روند نزولی نرخ بیکاری آلمان در سال‌های گذشته را مشاهده می‌کنید.
درصورتی که با وجود این نرخ بیکاری بالا پیدا کردن کار در آلمان برای شما مشکل می‌باشد، می‌توانید از سایت اعزام دانشجو کمک بگیرید.

چگونه در آلمان کار پیدا کنیم

برای ویزای جستجو کار در آلمان، ابتدا باید شرایط و شرایط لازم برای واجد شرایط بودن برای این نوع ویزا را داشته باشید. شرایط لازم در مقاله ذکر شده است. همانطور که می‌دانید ایرانیان جویای کار در آلمان باید برای دریافت ویزای کاریابی آلمان به مدت ۶ ماه از سفارت این کشور اقدام کنند تا بتوانند اقامت این کشور را برای یافتن کار دریافت کنند.
قبل از ورود به این کشور باید هتل یا خانه‌ای را به عنوان محل اقامت اجاره کنید. یکی از نکات مهم در کاریابی در این کشور تسلط به زبان آلمانی است. مدرک زبان آلمانی در سطح B۱ برای مصاحبه شغلی شما مهم است. شاید با تسلط بر زبان انگلیسی بتوانید شغلی پیدا کنید اما بهتر است به زبان آلمانی تسلط کافی داشته باشید.

ویزای مجازی کاریابی آلمان

کاریابی از طریق سایت‌های کاریابی یکی از راه‌های کاریابی است. برای یافتن کارفرما می‌توانید رزومه و مدارک خود را از طریق آژانس استخدام فدرال (BA) ارسال کنید. همچنین می‌توانید وب سایت‌های شرکت‌های مورد نظر را پیدا کرده و رزومه خود را ارسال نمایید.

ویزای کاریابی آلمان به صورت حضوری

در روش حضوری لازم است از قبل وقت مصاحبه رزرو کرده و با همراه داشتن مدارک و رزومه در روز مشخص شده حاضر شوید. تسلط بر این حرفه و زبان آلمانی بسیار مهم است. برای رزرو وقت مصاحبه، اگر دوستان یا خانواده‌ای در آلمان دارید، می‌توانید از آن‌ها برای یافتن کارفرما استفاده کنید. اگر در محیط فعلی هستید، می‌توانید از طریق روزنامه‌های محلی و آژانس‌های کاریابی محلی به جستجوی کار بپردازید.

دانشگاه های آلمان، لیست بهترین دانشگاه ها

ویزای کاریابی آلمان

مشاغل مورد نیاز در آلمان

برای ویزای جستجوی کار آلمان، علاوه بر داشتن شرایط و شرایط شغلی، دانش اولیه زبان آلمانی نیز الزامی است. ابتدا الزامات و مشاغل مورد نیاز برای استخدام خارجی‌ها را بررسی کنید. همانطور که می‌دانید آلمان یک کشور صنعتی است. ۲۸ شرکت از ۵۰۰ شرکت بزرگ جهان در آلمان فعالیت می‌کنند. برند‌های معروف بین‌المللی در آلمان عبارتند از:
مرسدس بنز، بی‌ام و، SAP، فولکس واگن، آئودی، زیمنس، آلیانز، آدیداس، پورشه، بوش، بابلسبرگ و غیره.

آژانس‌های کاریابی در آلمان

برای ویزای کاریابی آلمان می‌توانید رزومه خود را از طریق مؤسسات کاریابی ارسال کنید و یک جویای کار مناسب شوید. می‌توانید رزومه خود را به صورت آنلاین ارسال کنید تا کارفرما شما را برای مصاحبه دعوت کند. ذکر این نکته ضروری است که زمانی که در محیط هستید شانس داشتن شغل را دارید و در صورت دعوت به مصاحبه می‌توانید در جلسه شرکت کنید. با توجه به مدت زمان طولانی سفارت آلمان، مکاتبات خود را زمانی شروع کنید که ویزای شما آماده شد. کارشناسان سایت اعزام دانشجو در ادامه تعدادی از فرصت‌های شغلی در آلمان را معرفی کرده‌اند.

مدارک مورد نیاز برای ویزای کاریابی آلمان

برای ویزای کاریابی آلمان، باید مدارک زیر را برای اثبات به سفارت یا کنسولگری آلمان در کشور محل اقامت خود ارسال کنید. این مدارک بخش مهمی از درخواست شما برای ویزای مهاجرت آلمان به همراه مصاحبه ویزا هستند. اطمینان حاصل کنید که تمام این اسناد را طبق دستورالعمل آن‌ها جمع‌آوری کنید. برای دریافت ویزای کاریابی آلمان باید در روز مصاحبه به زبان آلمانی مسلط باشید و آن را ثابت کنید، یعنی حداقل مدرک زبان آلمانی سطح B۱ را داشته باشید.

مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای جستجوی کار آلمان

  • دو فرم کاملاً تکمیل شده که چاپ و امضا می‌شود  ( دانلود فرم درخواست ویزای کار آلمان )
  • دو قطعه عکس پاسپورت
  • پاسپورت ملی معتبر
  • تأیید سکونت
  • بیمه درمانی یا بیمه مسافرتی جداگانه برای ورود به آلمان تا زمان شروع کار
  • قرارداد کار با جزئیات حقوق سالیانه و شرح دقیق استخدام در آلمان
  • تأیید آژانس کار فدرال (در صورت وجود)
  • رزومه به روز شده شما که نشان دهنده مدارک تحصیلی و تجربه کاری شماست
  • اثبات صلاحیت مدارک
  • توصیه نامه‌ای که هدف و مدت اقامت شما را توضیح می‌دهد
  • پاکسازی‌ها
  • پرداخت هزینه ویزا
  • مدارک مورد نیاز برای ویزای کاریابی آلمان
  • شرایط ویزای کاریابی آلمان که در بالا ذکر شد را برآورده کنید
  • فرم کاریابی آلمانی را تکمیل کنید
  • گذرنامه صادر شده در ۱۰ سال گذشته و حداقل ۶ ماه اعتبار
  • کپی پاسپورت
  • ۲ عکس ۴*۶
  • شناسنامه و کپی آن
  • تأییدیه مدارک تحصیلی شما از آلمان
  • از سرگیری
  • یک انگیزه نامه قوی که هدف شما از کار در آلمان را بیان می‌کند.
  • همچنین لیست مشاغل و پیشنهادات شغلی که تاکنون داشته‌اید را در این نامه قرار دهید
  • نامه تمکن مالی
  • بیمه سفر

میزان حقوق و درآمد در آلمان

آلمان بزرگترین اقتصاد اروپا و یکی از ثروتمندترین کشور‌های اروپاست. این کشور نه تنها از نظر تولید ناخالص داخلی سرانه بلکه از نظر متوسط درآمد شخصی نیز غنی است. آلمان به دلیل طبقه متوسط مرفه، سیستم رفاهی سخاوتمندانه، مراقبت‌های بهداشتی و آموزش رایگان، محیط زیست پاک، امنیت عمومی و حتی توزیع عادلانه ثروت مشهور است.
بنابراین آلمان به دلیل کیفیت بالای زندگی عالی در نظر گرفته می‌شود. متوسط حقوق در آلمان در سال ۲۰۱۷ برای کارمندان تمام وقت ۳۷۷۰ یورو در ماه بود (خوداشتغالی، پاره وقت و افرادی با درآمد بسیار کمتر از سطح مالیات در این رقم لحاظ نمی‌شوند). این مبلغ حدود ۴۵۰۰۰ یورو درآمد ناخالص (قبل از مالیات بر درآمد و سهم اجتماعی) در سال است. حداقل دستمزد در آلمان در حال حاضر کمتر از ۱۵۰۰ یورو در ماه است که ۱۸۰۰۰ یورو در سال است و مردان ۲۱ درصد بیشتر از زنان درآمد دارند. جدول زیر میزان دستمزد را بر اساس رشته شغلی نشان می‌دهد.
اگر قصد دریافت ویزای جستجو کار در آلمان را دارید، می‌توانید از سایت اعزام دانشجو در این زمینه کمک دریافت کنید.

بررسی ویزای همراه آلمان

در ویزای جست و جوی کار آلمان امکان همراهی وجود ندارد و در واقع زمانی می‌توانید همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال خود را به آلمان دعوت کنید که شغل مناسب با تخصص خود پیدا کرده و اقامت شما برای کار باشد. بر اساس ویزای کاریابی آلمان، شش ماه فرصت دارید تا شغل مورد نظر خود را در این کشور پیدا کنید.
اگر درآمد شما از نظر قانونی مطابق با حداقل دستمزد قانون کار آلمان است و می‌توانید از زندگی خود و خانواده خود حمایت کنید، می‌توانید برای الحاق خانواده اقدام کنید. همراه شما اجازه کار و تحصیل رایگان در آلمان را خواهد داشت.

 

سوالات مصاحبه ویزای جستجوی کار آلمان

در طول جلسه مصاحبه برای ویزای جستجوی کار آلمان از شما سواالت خاصی پرسیده می شود تعدادی از این سواالت و دلیل پرسش این دست از سواالت به شرح زیر است.

 

1. چرا می خواهید به آلمان بروید؟

آنها می خواهند بدانند که چرا شما آلمان را به عنوان مقصد انتخاب کرده اید. می توانید توضیح دهید که چگونه آلمان از نظر فرصت های شغلی و رشد بهتر است. در مورد آنچه می گویید واضح و مختصر صحبت کنید.

 

2. آیا منابع مالی / حمایت مالی کافی دارید؟

در اینجا آنها می خواهند بدانند که آیا منابع مالی کافی برای حمایت از اقامت خود در آلمان دارید یا خیر.

حساب مسدود شده شما نوعی مدرک است که حرف را تایید میکند. شما باید به این سوال پاسخ مثبت دهید.

 

3. آیا مدرک زبان آلمانی دارید؟

اگرچه شرط ویزا نیست، اما دانستن زبان آلمانی عاقالنه است. در صورتی که پاسخ شما مثبت باشد، کنسولگری از شما چند سوال اساسی آلمانی می پرسد.

 

4. آیا سابقه کار قبلی دارید؟

تجربه کاری قبلی خود را بر اساس رشته توضیح دهید.

 

5. آیا قصد دارید در همین زمینه فعالیت کنید؟

مطابق درخواست خود پاسخ مثبت دهید.

 

6. آیا فکر می کنید می توانید در آلمان کار پیدا کنید؟

آنها مایلند بدانند که انگیزه شما برای یافتن کار در آلمان با ویزا است.

 

7. اگر در آلمان شغلی پیدا نکنید چه خواهید کرد؟

از آنجایی که این یک ویزای موقت است، پس ذکر کنید که به کشور خود بازمیگردید و شغلی پیدا میکنید.

 

8 .چرا این رشته را در مقطع فارغ التحصیلی انتخاب کردید؟

دلیل و علاقه خود را بیان کنید.

9. آیا قصد اقامت دائم آلمان را دارید؟

از آنجایی که ویزای موقت است، نیت خود را ذکر کنید.

 

10. شما مجردی یا متاهل؟

هزینه زندگی و مبلغی که قرار است به آن کمک کنید را برآورد کنید صادقانه به سوال پاسخ دهید.

 

11. آیا خانواده شما را همراهی می کنند؟ در صورت ازدواج

بر این اساس به سوال پاسخ دهید.

 

12. آیا قصد دارید در هنگام ورود به آلمان با این ویزا تجارت کوچکی داشته باشید؟

از آنجایی که این یک ویزای موقت است، شما مجاز به انجام هیچ گونه تجارت کوچک نیستید، بنابراین پاسخ دهید.

 

وضعیت اقامت و اخذ تابعیت از طریق ویزای جستجوی کار آلمان

کار در آلمان یکی از راه‌های اخذ اقامت آلمان و تابعیت آلمان می‌باشد. همانطور که قبلاً گفته شد، این کشور صنعتی به دلیل زاد و ولد منفی و پیری جمعیت با کمبود نیروی انسانی متخصص به ویژه در بخش صنعت مواجه است. در صورت داشتن شرایط اولیه اعلام شده توسط این کشور و نرخ پایین بیکاری این کشور می‌توانید با ویزای کاریابی آلمان شغلی مرتبط با حرفه خود پیدا کنید و برای اقامت طولانی مدت خود اقدام کنید.
با ویزای کاریابی آلمان به مدت ۶ ماه در آلمان به دنبال کار خواهید بود و پس از یافتن کارفرما و انعقاد قرارداد کاری می‌توانید به مدت یک سال ویزای کار دریافت کنید. این ویزای کاری پس از یک سال قابل تمدید است و پس از آن می‌توانید برای سه سال دیگر درخواست تمدید کنید. پس از ۴ سال کار در این کشور و دریافت حقوق معین و پرداخت مالیات می‌توانید برای اقامت دائم و در سال پنجم یا ششم برای پاسپورت آلمان اقدام کنید.

پاسخ به سؤالات متداول در مورد ویزای جستجوی کار آلمان

مدت زمان ویزای کاریابی سفارت آلمان چقدر است؟

در حال حاضر سفارت آلمان حدود یک سال دیگر زمان مصاحبه را در نظر گرفته است.

چگونه می‌توان با ویزای جستجوی کار در آلمان اقامت این کشور را دریافت کرد؟

ویزای جستجوی کار به شما این امکان را می‌دهد که به مدت ۶ ماه در آلمان بمانید و به دنبال کار در این کشور باشید. در صورت یافتن شغل مناسب، اقامت کاری آلمان اعطا می‌شود.

چگونه در آلمان کار جستجو کنیم؟

برای جستجوی کار در این کشور می‌توانید از طریق آژانس‌های کاریابی اقدام کنید و یا به صورت حضوری برای کار اقدام کنید.

شرایط ویزای جستجوی کار در آلمان چیست؟

برای دریافت ویزای جستجوی کار آلمان حداقل به مدرک فوق لیسانس، مدرک زبان آلمانی B۱ و ۳ سال سابقه کار نیاز دارید. بهترین سن کمتر از ۴۰ سال است.