3/5 - (2 امتیاز)

تحصیل در ترکیه
شرایط تحصیل در دانشگاههای معتبر ترکیه برای دارندگان مدرک دیپلم

 

در این مقاله، تمام اطلاعات لازم در مورد تحصیل در ترکیه با هدف کمک به افرادی که قصد تجربه تحصیل در این کشور را دارند، آمده شده است. تحصیل در ترکیه به عنوان یک فرصت خوب و استثنایی برای ایرانیان در راستای پیشرفت تحصیلی خود محسوب می‌شود. با توجه به افزایش روزافزون تعداد دانشجویان بین‌المللی که تحصیل در ترکیه را انتخاب می‌کنند، این کشور توانسته است سیستم آموزشی خود را بسیار پیشرفت داده و اعتبار جهانی کسب کند.

دلایل و مزایای تحصیل در ترکیه

با توجه به پیشرفت بسیار و شرایط مقرون به صرفه اقتصادی و زندگی در ترکیه، این کشور به عنوان یک مقصد محبوب برای تحصیل و زندگی برای متقاضیان ایرانی شناخته می‌شود. فرهنگ نزدیک به مردم ایران، همسایگی با ایران و آسانی تردد بین این دو کشور، از عواملی است که بسیاری از افراد را به سمت تحصیل و زندگی در ترکیه سوق می‌دهد. در نتیجه، اگر قصد تحصیل در ترکیه را دارید، توصیه می‌شود این مقاله را با جزئیات کامل مطالعه کنید تا با نحوه درخواست، شرایط درخواست با  دانشگاه‌هایی که دانشجویان خارجی را پذیرش می‌دهند و بورسیه‌های تحصیلی آشنا شوید.

 

آزمون های دانشگاه ترکیه:

یکی از روش‌های مطمئن و راحت برای ادامه تحصیل در ترکیه، اخذ پذیرش بدون آزمون از دانشگاه‌های این کشور است. البته برخی از دانشگاه‌ها ممکن است قبل از اعطای پذیرش، آزمون‌هایی مانند YOS یا SAT را برای متقاضیان برگزار کنند. دانشگاه‌های ترکیه دارای اعتبار جهانی هستند و ارائه آموزش با کیفیت بالا، اساتید مجرب و فضای پیشرفت برای محصلین را در بر می‌گیرند. همچنین، مدارک تحصیلی از دانشگاه‌های ترکیه در بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکا معتبر است و می‌تواند آینده شغلی پرامیدی را برای دانشجویان فراهم کند.

 

ادامه تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم اخذ شده در ایران

 

به طور کلی، افرادی که مدرک دیپلم دبیرستان را دارند و می‌خواهند در ترکیه تحصیل کنند، می‌توانند برای پذیرش در دانشگاه‌های ترکیه اقدام کنند. برای تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاه‌های ترکیه، برخی از مدارک و شرایط مورد نیاز عبارتند از:

 

    ترجمه دیپلم دبیرستان:

به دانشگاه، باید دیپلم دبیرستان  به همراه ریز نمرات خود را به زبان ترکیه ترجمه کرده و ارائه دهید. توجه کنید که برخی از دانشگاهها برای پذیرش متقاضی حد نصاب نمره معدل دیپلم میخواهند لذا برای پذیرش در دانشگاه از حد نصاب نمره معدل درخواستی اطلاع داشته باشید.

 

    ترجمه مدرک پیش‌دانشگاهی:

اگر در کنار دیپلم، مدرکی از دوره پیش‌دانشگاهی (مانند مدرک تکمیلی پیش‌دانشگاهی) دارید، باید آن را نیز به ترکیه ترجمه کرده و به دانشگاه ارائه دهید. امکان دارد ریز نمرات دوره پیش دانشگاهی شما را هم بخواهند لذا بهتر است آنهار را نیز ترجمه کنید.

 

    مدرک تومر زبان ترکی:

برخی از دانشگاه‌ها ممکن است از شما درخواست مدرک تومر یا دیپلم زبان ترکی برای تحصیل در دانشگاه بخواهند. این مدرک معتبر ترین مدرک زبان ترکی در ترکیه می باشد که برای متقاضیان تحصیل به زبان ترکی در دانشگاههای ترکیه لازم است

 

تحصیل در ترکیه

   قبولی در آزمون یوس (YÖS):

برخی از دانشگاه‌ها ممکن است برای پذیرش در مقطع کارشناسی، از شما بخواهند در آزمون یوس شرکت کنید. آزمون یوس یک آزمون استاندارد است که توسط برخی از دانشگاه‌های ترکیه برگزار می‌شود تا توانایی زبانی و دانش عمومی داوطلبان را سنجیده و براساس نتایج آن، دانشجویان را برای پذیرش در نظر بگیرند. این آزمون برای متقاضیان رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی و رشته های مهندسی لازم می باشد. و شامل دو بخش جداگانه است:

بخش اول آزمون YOS که برای سنجش سطح دانش علمی متقاضیان در دروس ریاضیات، فیزیک، زیست شناسی، شیمی و هوش می باشد، شامل 80 سوال تستی است که زمان پاسخگویی به این سوال ها در حدود 90 دقیقه می باشد. سوالات این بخش به دو زیان ترکی و انگلیسی برگزار میگردد.

بخش دوم آزمون YOS برای سنجش سطح اطلاعات متقاضی به زبان ترکی و درک نگارش زبان ترکی است که مدت زمان پاسخگویی به آن 60 دقیقه می باشد.

دانشگاههای ترکیه هر سال یک بار و به طور مستقل این آزمون را برگزار می کنند.

 

قبولی در آزمون SAT:

کسب نمره لازم در آزمون ست برای دانشگاههای انگلیسی زبان لازم می باشد. که یکی از آزمونهای معتبر استاندارد برای دانشگاههای امریکا، انگلیس،کانادا و استرالیا می باشد برخی از دانشگاه‌ها ممکن است از شما بخواهند نمره‌های مشخصی را در آزمون‌های بین‌المللی مانند SAT ارائه دهید. این نمره‌ها ممکن است براساس شرایط دانشگاه مورد نیاز متغیر باشند. ازمون ست هر سال 6 بار برگذار میگردد و مدت اعتبار آن 5 سال می باشد و برای سنجش اطلاعات عمومی و ارزیابی استعداد تحصیلی متقاضیان برگزار میگردد. و همچنین این ازمون به بررسی سطح علمی دوران دبیرستان متقاضی در دروسی چون شیمی، فیزیک، زمین شناسی، زیست شناسی، روان شناسی، اقتصاد و جامعه شناسی و هندسه و آمار و احتمال و ریاضیات می پردازد.

 

آزمون YÖKDIL

 

این آزمون نیز برای سنجش سطح مهارت زبان ترکی متقاضیان برای تعیین میزان مهارت زبان داوطلب در رشته های (علوم و مهندسی، علوم اجتماعی و انسانی، بهداشت) برگزار میگردد. یا داوطلبانی که می‌خواهند برای ارتقای تحصیلی درخواست دهند و به درخواست دانشگاهی که در آن کار می‌کنند، باید گواهی کنند که مهارت زبان آکادمیک خاصی دارند یا داوطلبانی که در خارج از کشور تحصیل می کنند و می خواهند از نتایج YÖKDİL برای رویه های معادل سازی دیپلم خود استفاده کنند و متقاضیانی که می خواهند سطح مهارت زبان خارجی خود را مشخص کنند.

 

آزمون تومرTÖMER

آزمون تومر TOMER برای اخذ مدرک معتبر زبان ترکی می باشد. متقاضیانی که قصد تحصیل در دانشگاه های دولتی ترکیه را دارند، باید دارای مدرک زبان ترکی تومر باشند.
آزمون تومر از چهار بخش ( شنیداری ، گفتاری ، نوشتاری و خواندنی تشکیل شده است که مانند آزمون ارزشیابی زبان های مختلف از چهار بخش اصلی زبان تشکیل شده است.

 

 

اقامت در ترکیه با مدرک دیپلم

دانشجویانی که برای تحصیلات تکمیلی از کاردانی تا دکتری در مقاطع مختلف تحصیلی در موسسات آموزش عالی ترکیه ثبت نام کرده بودند میتوانند جهت اقامت دایم در ترکیه درخواست دهند. لذا این اقامت متناسب با با مدت زمان دوره تحصیلی آنها در ترکیه خواهد بود. لذا بعد از اتمام دوره تحصیلی بایستی ویزای اقامت تحصیلی خود را به ویزای کاری یا سرمایه گذاری تغییر دهند. به طور کلی برای اخذ پاسپورت و تابعیت ترکیه باید عموما 10 سال در این کشور زندگی کنید. دانشجویان خارجی که در مقطع کاردانی یا دوره کارشناسی در ترکیه ثبت نام می کنند، حق دارند پس از سال اول تحصیل نزدیک به 30 ساعت در هفته کار کنند.