5/5 - (1 امتیاز)

کارشناسی در خارج

تحصیل در مقطع کارشناسی در خارج از کشور، مدارک و هزینه ها

بسیاری از دانش آموزان پس از گذراندن دوره دبیرستان و فارغ التحصیلی در این مقطع خود را برای شرکت در کنکور که به عنوان مرحله ای سخت پیش روی دانش آموزان است آماده می کنند. عده ای از این دانش آموزان به قصد ادامه تحصیل در کشور ایران سعی در قبولی کنکور سراسری و عده ای نیز از همان ابتدای اخذ دیپلم به تلاش برای ورود به یکی از دانشگاه های مطرح در دنیا و ادامه تحصیل در یک کشور خارجی می پردازند.

این افراد لازم است با در نظر گرفتن کلیه شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی در خارج از ایران به این کار اقدام کنند زیرا تحصیل در همه کشور ها یکسان و یک سو نبوده و برخی از کشور ها شرایط مناسب تری را برای دانشجویان دیگر کشور ها در دانشگاه های خود فراهم می کنند.

با توجه به این موضوع که برای تحصیل دوره کارشناسی در خارج از کشور امکان کسب بورسیه با شرایط دشواری همراه است تقریبا ۹۰ درصد دانشجویان موفق به دریافت بورسیه نخواهند شد

با این وجود توصیه ما این است که با دقت شرایط تحصیل در کشور های مختلف را بررسی و کشوری را انتخاب کنید که هزینه های تحصیلی در آن به صورت رایگان و یا کمتر از دیگر کشور ها باشد. با همراهی سایت اعزام دانشجو تمامی اطلاعات مربوط به تحصیل کارشناسی در خارج را در ادامه این مطلب کسب کنید.

 

معرفی مقطع کارشناسی

ورود به کارشناسی در صورتی مقدور است که دانش آموز تحصیل را در مدارس پشت سر گذاشته و گواهی نامه پایان تحصیل را از این مدارس دریافت کند. در این مرحله با شرکت در آزمون های ورودی و یا سوابق تحصیلی خود به دانشگاه راه پیدا کرده و در مقطع کارشناسی شروع به تحصیل می کند.

این مقطع به طور معمول در همه کشور ها ۴ ساله بوده و دانشجویی که نتواند تحصیلات خود را در دوره کارشناسی پس از ۴ سال به پایان رساند سنوات تحصیلی دریافت کرده و مجبور به پرداخت هزینه های بیشتری خواهد شد.

تحصیل در این مقطع پایه در دانشگاه های خارجی نیز فراهم بوده و افراد می توانند بلافاصله بعد از اخذ دیپلم کارشناسی خود را در یکی از دانشگاه های خارجی شروع و یا پس از اتمام یک سال تحصیلی این مقطع در کشور خود اقدام به مهاجرت تحصیلی و ادامه آن در یکی کشور های خارجی کنند. معمولا در برخی از کشور ها مانند ترکیه دانشجو امکان کار همزمان با تحصیل در دوره کارشناسی را نخواهد داشت.

دانشجویان کارشناسی پس از فارغ التحصیلی در این دوره می توانند با استفاده از مدرک تحصیلی خود در همان کشور و یا دیگر کشور ها در صورت دارا بودن رزومه قابل قبول شغل مورد نظر خود را پیدا کنند. برخی از دانشجویان پس از پایان دوره کارشناسی جهت شرکت در مقاطع بالاتر و تحصیلات تکمیلی اقدام می کنند.

 

شرایط ورود به مقطع کارشناسی در خارج

از شروطی که دانشگاه های خارجی به طور کل برای دانشجویان غیر بومی خود تعیین می کنند یادگیری زبان انگلیسی و ارائه مدرک رسمی این زبان به دانشگاه مورد نظر است. در برخی از کشور های متعصب تحصیل به زبان رسمی آن کشور امکان پذیر خواهد بود و دانشجو در صورتی که مدرک مربوط به زبان رسمی آن کشور را ارائه دهد می تواند به دانشگاه های این کشور راه پیدا کند.

از دیگر شروط ضروری ورود به دانشگاه های معتبر دنیا کسب معدل بالا در طول دوره ۱۲ ساله تحصیل و ریز نمرات داوطلب می باشد. برخی بورسیه های تحصیلی نیز در این مقطع وجود دارد که به افراد نخبه با شرایط خاص تعلق می گیرد. اگر دانشجو موفق به دریافت بورسیه برای تحصیل در مقطع کارشناسی در یکی از دانشگاه های خارج از کشور شود از پرداخت هزینه های سنگین تحصیل معاف خواهد بود.

کشور هایی مانند کشور انگلیس و آمریکا بیشترین میزان شهریه را از دانشجویان کارشناسی دریافت کرده و تحصیل در این کشور ها نیازمند برخورداری از شرایط مالی بسیار مناسب خواهد بود‌.

برخی از کشور ها نیز از دانشجویان شهریه های مناسب تری دریافت خواهند کرد از بین این کشور ها می توان به کشور ترکیه و فرانسه اشاره کرد. در بعضی از کشور ها نیز شرایط خاصی برای تحصیل وجود دارد. چین کشوری است که برای دانشجویان محدودیت سنی قرار داده و افراد بالا تر از ۳۰ سال نمی توانند به مقاطع کارشناسی در دانشگاه های این کشور راه پیدا کنند.

 

کارشناسی ارشد در ترکیه

مدارک مورد نیاز برای تحصیل کارشناسی در خارج

ارائه مدارک لازم برای مقطع کارشناسی در دانشگاه های مختلف دنیا متفاوت است. برخی از این مدارک که معمولا در همه دانشگاه های خارجی مشترک هستند شامل:

  • گواهی پایان مقطع تحصیلی دیپلم و پیش دانشگاهی با معدل قابل قبول در دانشگاه مورد نظر
  •  ترجمه ریز نمرات
  •  تسلط کامل به زبان انگلیسی و یا زبان رسمی کشور مربوطه ( مدرک معتبر )
  • گواهی دال بر توان مالی و پرداخت هزینه های تحصیلی تا انتهای دوره تحصیلی
  • اخذ نمره قبولی و مورد نیاز در آزمون های ورودی دانشگاه مقصد

ارائه توصیه نامه در برخی از دانشگاه های خارجی ضرروی می باشد.

 

آزمون های پذیرش کارشناسی در خارج

آزمون های مورد نیاز دانشگاه های خارجی شامل دو آزمون زبان و آزمون ورودی دانشگاه مورد نظر خواهد بود. در ادامه انواع این آزمون ها را شرح داده ایم.

آزمون مدرک زبان برای تحصیل در کارشناسی

تسلط به یک زبان خارجی مخصوصا زبان انگلیسی که زبان آموزشی و یا رسمی در برخی از کشور ها می باشد از ضرورت های تحصیل در خارج کشور است. مدرک زبان در همه مقاطع تحصیلی دانشگاه های خارجی مورد نیاز بوده و هیچ دانشگاهی بدون مهارت زبان انگلیسی حاضر به پذیرش دانشجو نخواهد بود. آزمون های زبان انگلیسی شامل:

آزمون AELTS: این مدرک زبان انگلیسی در برخی از دانشگاه های خارجی از اهمیت زیادی برخوردار است. دانشگاه های معتبر دنیا در کشور های استرالیا، بریتانیا و نیوزلند دانشجویان خارجی را بر اساس مدرک آیلتس پذیرش می کنند. نمره قابل قبول در این آزمون معمولا نمره ۶ می باشد.

آزمون TOEFL: نتایج آزمون تافل به مدت دو سال پس از آزمون قابل قبول بوده و بعد از این مدت، آزمون مجددا از دانشجویان به عمل خواهد آمد. مدرک تافل در اکثر دانشگاه های خارجی معتبر نبوده و افرادی که قصد ادامه تحصیل در کشور کانادا را دارند نیازمند قبولی در این آزمون خواهند بود.

 

آزمون PTE: برخی از دانشگاه های آمریکا و بسیاری از دانشگاه های بریتانیا این آزمون را به رسمیت شناخته و شرط پذیرش دانشجویان را قبولی در این آزمون می دانند. این آزمون نیز همانند آزمون تافل پس از گذشت دو سال از اخذ نمره قبولی، معتبر نخواهد بود.

 

آزمون های ورودی دانشگاه های خرجی برای تحصیل در کارشناسی

آزمون SAT: این آزمون یکی از دو آزمون پذیرش در مقطع کارشناسی دانشگاه های خارج از کشور است. کشور های مختلفی قبول در این آزمون را از شروط مهم پذیرش دانشجویان در دانشگاه های خود می دانند. دانشگاه های پر طرفدار آمریکایی و کانادا برای پذیرش داوطلبین خود آزمون ست را برگزار می کنند. در این آزمون تمامی مهارت های داوطلب در مقاطع قبلی تحصیلی ارزیابی می شود. این مهارت ها مربوط به هوش و ریاضی، نوشتاری و کلامی خواهد بود.

آزمون ACT: داوطلبین زیادی سالانه برای پذیرش مقطع کارشناسی در این آزمون شرکت می کنند. این آزمون نیز همانند آزمون SAT آمادگی داوطلبین در زمینه های مختلف مانند ریاضی و علمی را می سنجد.

بهترین دانشگاه ها برای تحصیل در مقطع کارشناسی

تعداد دانشجویان خارج از کشور تا کنون از 4 میلیون نفر گذشته و این تعداد سالانه نیز در حال افزایش است. دانشجویان به منظور کسب علم و تجربه های مختلف و به امید آینده درخشان به کشور های خارجی مهاجرت می کنند تا تحصیلات خود را در این کشور ها ادامه دهند. ممکن است به دنبال بهترین کشور ها برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی و یا مقاطع بالاتر باشد. لیستی از مهمترین کشور ها که از دانشگاه های معتبر با هزینه های تحصیلی مقرون به صرفه را در زیر به شما معرفی خواهیم کرد

کشور آمریکا: این کشور شامل دانشگاه های معروف نیویورک، کالیفرنا ، بوستون، کلمبیا و ییل است. دوره تحصیلی در این دانشگاه ها در مقطع لیسانس ۴ سال با هزینه ۵۰ هزار دلار می باشد.

کشور انگلستان: دانشگاه های مطرح دنیا در این کشور قرار دارد. از مهمترین این دانشگاه ها در انگلیس می توان از دانشگاه منچستر، لندن، کمبریج نام برد که هزینه های مربوط به تحصیل در آن ها در خدود ۳۰ هزار پوند در طول ۴ سال تحصیلی خواهد بود.

کشور کانادا: دانشگاه مک گیل و تورنتو در این کشور قرار دارند. این دانشگاه ها نسبت به کشوز های آمریکا و انگلیس از هزینه های پایین تری برای تحصیل دوره کارشناسی برخوردارند. این هزینه ۲۵ هزار دلار بطور سالانه می باشد.

کشور سوئیس: در سوئیس دانشگاه های نوشاتل، ژنو و لوزان پذیرای دانشجویان خارجی هستند. مدت تحصیل در این دانشگاه ها برای مقطع کارشناسی ۳ سال خواهد بود که هزینه ای در حدود ۳۰۰۰۰ فرانک را در بر خواهد داشت.

 

تحصیل در خارج با موسسه اعزام دانشجو

موسسه اعزام دانشجو با سال ها تجربه در امور مهاجرت و اعزام دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی به دانشگاه های شناخته شده در دنیا یکی از موسسات قابل اعتماد برای افرادی است که هدف آن ها اخذ ویزای تحصیلی در کشور های خارجی می باشد.

سوالات متداول

برای تحصیل در مقطع کارشناسی کدام کشور مناسب‌تر است؟

مسلماً کشور مناسب برای تحصیل در مقطع کارشناسی با توجه به رشته انتخابی و علاقه شما تعیین می‌شود زیرا هر کشور پذیرنده عالی برای رشته خاصی است. اما به صورت کلی با توجه به اطلاعات سایت رسمی اعزام دانشجو با کشورهای ایالات متحده، استرالیا، انگلستان، آلمان، کانادا را به عنوان کشورهای برتر معرفی می‌کنیم.

آیا نمرات مقطع دیپلم برای پذیرش دانشگاه‌های خارج از کشور در مقطع کارشناسی مهم است؟

بله. شما در زمان پذیرش در مقطع کارشناسی باید ریز نمرات دیپلم خود را تشکیل شده است کلاس دوازدهم و پیش دانشگاهی دانشگاه مورد نظر به صورت ترجمه شده ارسال کنید و در صورت تایید قادر به تحصیل خواهید بود.

آیا امکان تحصیل به صورت رایگان در خارج از کشور وجود دارد؟

بله. تمامی کشورهای جهان از سیستم آموزشی برخوردار هستند که برای دانشجویان مهاجر در صورت واجد شرایط بودن بورسیه تحصیلی ارائه خواهند داد. همچنین قابل ذکر است که تاثیر در برخی از کشورها به جز کشورهای کانادا، آمریکا، انگلیس و استرالیا حتی بدون بورسیه با زبان بومی رایگان می‌باشد.

مهمترین عامل برای انتخاب کشور در زمینه تحصیل کارشناسی در خارج از کشور چیست؟

در زمان انتخاب کشور شما باید علاوه بر مدارک و تسلط خود بر زبان به شرایط پذیرش شغلی کشور مورد نظر نیز دقت داشته باشید زیرا ۹۰ درصد دانشجویان پس از دریافت مدرک تحصیلی به کار در کشور مورد نظر می‌پردازند.