5/5 - (2 امتیاز)

تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه - پذیرش و اپلای

تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه، پذیرش و اپلای، مدارک و هزینه ها

امروزه رقابت برای مهاجرت و تحصیل در خارج از کشور در بین ایرانیان افزایش پیدا کرده است. مهاجرت راه های بسیاری دارد که هر کس بسته به هدفی که دارد باید مراحل آن را طی کند. برخی مهاجرین پس از مهاجرت به کشور های دور افتاده اروپا و آمریکا و در مواجهه با فرهنگ بسیار متفاوت این کشور ها با مشکلات زیادی رو به رو می شوند.

از این رو ایرانیان بسیاری ترجیح می دهند به کشور های نزدیک تر و با فرهنگ شبیه به مردم ایران مهاجرت کنند. در بین کشور هایی با این ویژگی کشور ترکیه در قسمت شمال غربی ایران وجود دارد. این کشور که همواره مقصد مناسبی برای ایرانیان بوده است از مسافرین و مهاجران غیر بومی و خصوصا ایرانی استقبال می کند.

یکی از دلایل مهاجرت ایرانیان به ترکیه پرداختن به تحصیل در این کشور است. با اهمیت ویژه نظام آموزشی ترکیه به تحصیل و علم آموزی در مراکز علمی این کشور با رشد جمعیت دانشجویان غیر بومی و خارجی رو به رو شده است. امکان تحصیل در هر مقطعی در ترکیه امکان پذیر خواهد بود با این وجود بیشتر متقاضیان ویزای تحصیلی در این کشور دانشجویانی هستند که پس از پایان مقطع تحصیلی لیسانس در کشور خود با اخذ بورسیه های مختلف تحصیلی و یا اخذ پذیرش با هزینه های شخصی اقدام به مهاجرت برای تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی یا کارشناسی ارشد و دکترا می کنند.

تحصیل در کارشناسی ارشد ترکیه به مراتب راحت تر از مقاطع دیگر خواهد بود. زیرا مدت زمان این دوره از دوره کارشناسی و دکتری که به مدت ۴ سال هستند کمتر بوده و به هزینه های پایین تری نیز احتیاج است. اطلاعات بیشتر را در ادامه این محتوا کسب کنید.

تحصیل در مقطع کارشناسی ترکیه

شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد ترکیه

این مقطع را در کشور ترکیه به نام yuksek lisana می شناسند. کارشناسی ارشد در هر کدام از کشور های دنیا شرایط ویژه ای دارد که با کشور های دیگر متفاوت است. این تفاوت در مدت زمان اشتغال به تحصیل در این مقطع، تعداد واحد ها و زبان آموزشی در دانشگاه ها وجود دارد. با این وجود کارشناسی ارشد در دانشگاه های ترکیه شرایط خاص خود را دارد.

دانشگاه های کشور ترکیه شرایط آموزش را به زبان های انگلیسی، ترکی و در برخی از مراکز نیز به زبان آلمانی و فرانسوی و…. فراهم کرده است که در این صورت دانشجویان به راحتی و بدون دغدغه می توانند زبان آموزشی مورد نظر خود را انتخاب کرده و به این زبان تحصیل کنند.

مدت زمان اخذ مدرک فارغ التحصیلی کارشناسی ارشد در ترکیه بستگی به تلاش دانشجو خواهد داشت اما به طور رسمی و طبق برنامه ریزی دانشگاه های این کشور مدت دوره کارشناسی ارشد دو سال خواهد بود.

در خصوص واحد هایی که نظام آموزشی ترکیه در این مقطع به دانشجویان ارائه می کند باید گفت که تعداد این واحد ها ۱۲۰ می باشد. این تعداد واحد را بر اساس معاهده بولونیا تقسیم بندی شده است و با سر فصل دروس ارائه شده در دانشگاه های اروپایی هم سو است.

 

مدارک مورد نیاز برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد ترکیه

مدارک مورد نظر دانشگاه های ترکیه  برای پذیرش دانشجویان به دانشگاهی خواهد داشت که دانشجو انتخاب کرده و قصد ادامه تحصیل در آن را دارد. برخی از این دانشگاه ها از دانشجو علاوه بر مدارک کلی و ضروری، مدارک جانبی دیگری نیز درخواست می کنند.

علاوه بر این، مدارک درخواستی از دانشجویان ترک با مدارک درخواستی از دانشجویان غیر ترک متفاوت می باشد. به طوری کلی مدارک ضروری قابل ارائه برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد ترکیه به شرح زیر می باشد:

  • مدرک معتبر دوره کارشناسی و ریز نمرات کسب شده از این دوره به همراه ترجمه آن به یکی از دو زبان انگلیسی یا زبان ترکی استانبولی
  • ارائه انگیزه نامه به دانشگاه مورد نظر برای ادامه تحصیل و اهداف پژوهشی
  • مدرکی دال بر تسلط کامل دانشجو به یک زبان خارجی خصوصا انگلیسی و ترکی
  • ارسال مدارک شناسایی کامل به همراه پاسپورت با اعتبار کافی
  •  لیست سوابق پژوهشی و علمی دانشجو ( رزومه)
  • معرفی نامه از اساتید دوره کارشناسی( حداکثر دو استاد کفایت می کند)
  • قبولی و اخذ نمره مورد نظر دانشگاه در آزمون های ورودی مختص به مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد ( آزمون هایی مانندGmat, Ales, Gre )
  • پذیرفته شدن در مصاحبه ورودی دانشگاه

 

تحصیل کارشناسی در خارج

اجازه کار و اقامت در حین تحصیل کارشناسی ارشد ترکیه

در مقطع کارشناسی ارشد برخلاف دوره کارشناسی در ترکیه که دانشجویان مجوز کار هم زمان با تحصیل را نخواهند داشت امکان کار در هنگام تحصیل وجود دارد. لازم است بدانید که دانشجویان این مقطع فقط ۲۰ ساعت را در طول هفته می توانند کار کنند و بیشتر از این زمان کار برای آن ها غیر قانونی خواهد بود.

در مورد اقامت، این دانشجویان به مدت سه ماه می توانند بدون مجوز اقامت در ترکیه تحصیل کنند و بعد از اتمام این دپره سه ماهه ضروری است برای کسب مجوز اقامت تلاش کنند.

در غیر این صورت حضور دانشجو در خاک ترکیه و تحصیل در این کشور ممنوع و غیر قانونی است و در صورت دیپورت، ممکن است دانشجو دیگر نتواند برای ادامه تحصیل خود به ترکیه برگردد. پس از اقامت مجاز در ترکیه به قصد تحصیل و کار به مدت ۸ سال، شخص می تواند اقدام به دریافت اقامت دائم ترکیه کند.

کارشناسی ارشد در ترکیه

شهریه دانشگاه در ترکیه برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد

هزینه های تحصیلی این مقطع ارتباط مستقیمی با نوع و امکانات موجود در دانشگاه خواهد داشت.  کمترین هزینه در دانشگاه های خصوصی این کشور در حدود ۶۴۰۰ لیر و بالا ترین این هزینه ۳۴۵۰۰ لیر می باشد. در دانشگاه های دولتی نیز این هزینه گاهی رایگان ( در صورت اخذ بورسیه) و گاهی نیز مبلغی تا حدود ۱۶۰۰۰ لیر را می طلبد.

زندگی در ترکیه

بورسیه و تحصیل رایگان در ترکیه

دولت ترکیه شرایطی را فراهم کرده است تا دانشجویان ممتاز و نخبه که از سابقه پژوهشی و علمی بالایی برخوردارند بتوانند به تحصیل رایگان از طریقه بورسیه تحصیلی موجود در این دانشگاه ها بپردازند.

در صورتی که دانشجو در طول دوره کارشناسی ارشد نتواند توانایی های خود را ثابت کرده و معدل بالایی کسب کند بورسیه تحصیلی او لغو خواهد شد.

بورسیه های مختلفی برای دانشجویان ارشد ترکیه وجود دارد که عبارتند از: بورسیه توبیتاک و بورسالاری. دانشجو بسته به نوع تخصص خود می تواند یکی از بورسیه های بالا را کسب کند. با دریافت این بورسیه ها دانشجو از تمامی هزینه های مربوط به شهریه و اسکان در مدت زمان تحصیل معاف خواهد بود.

 

بیمه سلامت دانشجویان

بیمه سلامت کشور ترکیه شامل تمامی افرادی است که در ترکیه اقامت دارند. این افراد می توانند به وسیله این بیمه از تمامی امکانات بهداشتی و درمانی کشور ترکیه به صورت رایگان بهرمند شوند.

دانشجویانی که در کشور ترکیه اقامت دارند نیز مشمول طرح بیمه سلامت دانشجویان خواهند بود. از این طریق دانشجویان خدمات رایگان درمانی دریافت خواهند کرد که تاثیر زیادی بر کاهش هزینه های تحصیل برای دانشجویان در کشور ترکیه خواهد داشت.

موسسات مجاز برای اعزام دانشجو به ترکیه

سخن پایانی

با مطالعه مزایای تحصیلی کشور ترکیه در می یابیم که تحصیل در این کشور بهتر و به صرفه تر از بسیاری از کشور های دیگر خواهد بود و افق های روشن تری برای دانشجویان به همراه خواهد داشت. پس از پایان تحصیلات با توجه به اعتبار بالای مدارک تحصیلی از دانشگاه های ترکیه امکان اشتغال در این کشور و کشور های زیادی از جمله ایران فراهم است.

اگر شما هم می خواهید به این هدف والا دست پیدا کنید اما در اقدام و انجام مراحل مهاجرتی خود با ابهام رو برو هستید می توانید با موسسه اعزام دانشجو همراه شوید. این موسسه از برترین ها در حوضه مهاجرت و حمایت دانشجویان در اعزام به کشور ترکیه است. با خیال راحت خود را به کارشناسان ما در موسسه اعزام دانشجو بسپارید و مهاجرتی فوق العاده را تجربه کنید.

سوالات متداول

پس از ارسال مدارک به دانشگاه مورد نظر و پرداخت هزینه پذیرش چه اتفاقی می‌افتد؟

بعد از اینکه شما مدارک معتبر را به سایت رسمی دانشگاه ارسال کرده و هزینه پذیرش را پرداخت کنید باید منتظر جواب یا در واقع تاییدیه از دانشگاه به عنوان یک نامه پذیرش یا رد صلاحیت باشید. این نامه معمولاً از طریق ایمیل به شما ارسال خواهد شد.

آیا پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد آسان‌تر از مقطع کارشناسی برای کشور ترکیه می‌باشد؟

بله. اگر شما برای مقطع کارشناسی در کشور ترکیه تحصیل کرده باشید، در زمان پذیرش کارشناسی ارشد نیاز به شرکت در آزمون‌های قبلی نخواهید داشت و دانشگاه‌های این کشور راه آسان‌تری برای پذیرش ارائه می‌دهند.

برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد به چه مقدار هزینه نیاز داریم؟

به صورت کلی در مقطع کارشناسی ارشد شهریه دانشگاههای دولتی و خصوصی متفاوت است و تعیین هزینه با توجه به انتخاب شما انجام خواهد شد. اما مسلماً دانشگاه‌های خصوصی نیازمند شهریه بیشتری از دانشگاه دولتی هستند.

آیا بدون ارائه مدرک زبان می‌توانیم به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد بپردازیم؟

بله. در برخی از مواقع شما می‌توانید دانشگاه‌های ترکیه را انتخاب کنید که نیازمند به ارائه مدرک زبان نیستند و شما در این دانشگاه‌ها ابتدا کلاس‌های زبان ترکی یا انگلیسی را می‌ گذرانید تا به تحصیل در رشته مورد نظر بپردازید.