5/5 - (2 امتیاز)

کار در آلمان

کار در آلمان، شرایط کار در آلمان، حقوق و هزینه و دستمزد

آلمان اولین مقصد مهاجرت ایرانیان به اروپا است. وقتی صحبت از مهاجرت کاری به میان می‌آید، هنوز هم بسیاری از ایرانیان کار در آلمان را به دیگر کشور‌های اروپایی ترجیح می‌دهند. این مقاله درباره صفر تا صد شغل در آلمان است که در آن به بررسی موضوعات مختلف از مشاغل مورد نیاز، قوانین و شرایط کاری گرفته تا حقوق، بیمه، مالیات و کاریابی می‌پردازیم، همچنین به شما پیشنهاد می کنیم با مراجعه به سایت اعزام دانشجو اطلاعات خود را در این زمینه ها و اعزام دانشجویان و مهاجرت به سایر کشور ها افزایش دهید.

دلایل زیادی برای انتخاب آلمان وجود دارد، سهولت در اخذ ویزا، تنوع شغل و تخصص مورد نیاز، حقوق خوب، امکان اخذ اقامت دائم آلمان و رفاه بالا، اگر کشوری به راحتی به شما ویزا می‌دهد، بازار کار خوبی برای شغل شما دارد، اقامت دائم و زندگی با کیفیتی را ارائه می‌دهد. آیا شما را تشویق به کار در آن کشور نمی‌کنند؟! آلمان یکی از این کشورهاست.

شرایط کار در آلمان

با توجه به اقتصاد قوی آلمان، مشاغل زیادی برای مهاجران ماهر در این کشور وجود دارد و به همین دلیل اکثر افرادی که به آلمان مهاجرت کرده‌اند می‌توانند در مدت زمان نسبتاً کوتاهی شغل مورد نظر خود را پیدا کنند. البته لازم است بدانید که مهاجرانی که به زبان انگلیسی یا آلمانی مسلط هستند و حداقل یک مهارت خاص را نیز دارند می‌توانند راحتتر در آلمان کار پیدا کنند و در شرکت‌های بزرگ و کوچک و حتی استارت آپ‌های فعال در این کشور مشغول شوند.

جالب است بدانید در سال ۲۰۱۰ جمهوری فدرال آلمان تحقیقی در مورد کار در آلمان برای مهاجران خارج از اتحادیه اروپا انجام داد و طی تحقیقات انجام شده اعلام شد که مهاجران خارج از اتحادیه اروپا که به آلمان مهاجرت می‌کنند می‌توانند یک شغل در عرض ۱۲ ماه پیدا کنند.

البته لازم به ذکر است که با هجوم پناهجویان و مهاجران به آلمان از سال ۲۰۱۵ و همچنین ظهور بحران کرونا در سراسر جهان، این مدت تغییرات قابل توجهی داشته است، اما همچنان با این وجود شکی نیست که هر مهاجری که شرایط لازم و تسلط نسبی به زبان آلمانی را داشته باشد این شانس را دارد که در مدت زمان نسبتاً کوتاهی در آلمان کار پیدا کند.

 

استخدام کارگر ساده در آلمان

از آنجایی که آلمان اقتصاد سالم و قوی دارد و از نظر شرایط کاری در وضعیت خوبی قرار دارد، به همین دلیل اشتغال کارگران ساده در آلمان به دلیل تنوع شغلی بالا با استقبال زیادی مواجه شده است. به همین دلیل کارگران می‌توانند با توجه به حرفه‌ای که به آن علاقه دارند و سابقه کاری که دارند در آلمان کار کنند.

از جمله مزایایی که می‌توان برای کارگران بیان کرد پرداخت به موقع حقوق است، علاوه بر این حقوق کارگران جزء حقوق خوب محسوب می‌شود و کارگران از کیفیت زندگی خوبی برخوردارند.

اما کشور آلمان با افزایش سن جمعیت دست و پنجه نرم می‌کند و به منظور تشویق افرادی که می‌خواهند از طریق کار به آلمان مهاجرت کنند، یک فرصت شش ماهه برای تصمیم‌گیری صحیح در انتخاب شغل خود ارائه می‌دهد، در این مدت فرد می‌تواند مدارک مورد نیاز را ارائه و برای اقامت دائم اقدام کند.

ثبت شرکت در آلمان، مراحل شرایط و هزینه ها

نرخ بیکاری در آلمان

زمانی که فردی تصمیم می‌گیرد کشوری را برای مهاجرت و کار انتخاب کند، ابتدا باید نرخ بیکاری در این کشور را بررسی کند. در مورد آلمان، این نرخ بسیار پایین و حدود ۳. ۲ دهم درصد است. گفته می‌شود نرخ بیکاری در این کشور در سال‌های آینده کاهش می‌یابد و تا سال ۲۰۲۵ به ۳. ۱ درصد می‌رسد.

نرخ بیکاری در یک کشور نشان دهنده میزان فرصت‌های شغلی در آن کشور است و اگر پایین باشد به این معنی است که وجود دارد، فرصت‌های شغلی زیادی برای مردم آن کشور وجود دارد. با این جزئیات آلمان گزینه خوبی برای کار محسوب می‌شود و اگر متقاضی تخصص لازم را داشته باشد معمولاً دست خالی به کشور محل اقامت خود باز نمی‌گردد. به همین دلیل است که اکثر افراد کار در آلمان را به عنوان بهترین گزینه برای مهاجرت انتخاب می‌کنند.

 

فرهنگ کار در آلمان

شاید یکی از نکاتی که مهاجران قبل از مهاجرت به آن توجه نمی‌کنند، کسب اطلاعات در مورد فرهنگ کار در آلمان باشد، اما دانستن این اطلاعات در مورد آن کشور الزامی است، اگر قصد مهاجرت کاری به آلمان را دارید، باید بدانید که آلمانی‌ها اهمیت زیادی به برنامه‌ریزی می‌دهند و تمام کار‌های خود را طبق برنامه از پیش تعیین شده انجام می‌دهند، زمان برای آن‌ها مفهومی کاملاً واضح است و وقت‌شناسی برای آن‌ها بسیار مهم است، به خصوص.

در محیط‌های کاری حرفه‌ای به طور کلی آلمان دارای سیستم مدیریتی قوی در تمامی زمینه‌های کاری است و به همین دلیل تمامی کار‌ها در این کشور بر اساس نظم انجام می‌شود، به عبارت دیگر تمامی جلسات به صورت دقیق و کارآمد برگزار می‌شود و از تمامی برنامه‌ها دستورالعمل‌ها به شدت رعایت می‌شود.

در این کشور همیشه زمان مشخصی برای رسیدن به هدف تعیین می‌شود و همه تصمیمات بر اساس آن گرفته می‌شود. بنابراین کاملاً واضح است که آلمان دارای فرهنگ تجاری است که کاملاً با نیروی کار دقیق و حرفه‌ای سازماندهی شده است، بنابراین اگر می‌خواهید در کارتان موفق باشید باید طبق دستور کار پیش بروید و برنامه‌های دقیق را دنبال کنید و همچنین حضور منظم و به موقع در جلسات را فراموش نکنید.

بازار کار در آلمان

در میان کشور‌های عضو اتحادیه اروپا، آلمان یکی از کشور‌هایی است که نرخ بیکاری بسیار پایینی دارد،بر اساس آمار به دست آمده تا ماه می‌۲۰۲۰، نرخ بیکاری در آلمان معادل ۳. ۳ درصد بوده است که به این معنی است که نرخ بیکاری در این کشور کمتر از متوسط نرخ بیکاری در کشور‌های اروپایی (۶. ۷ درصد) است. البته باید توجه داشت که نرخ بیکاری در همه مناطق آلمان یکسان نیست و در مناطق جنوبی این کشور مانند بایرن نرخ بیکاری کمتر است.

شغل مورد نظر در آلمان

آلمان یکی از کشور‌های صنعتی است و بهتر است بگوییم صنعتی‌ترین کشور اروپاست، آلمان از نظر اقتصادی و فناوری نیز یکی از کشور‌های پیشرو در اتحادیه اروپا و جهان است. آلمان به دلیل روابط تجاری خوبی که با سایر کشور‌ها دارد، فرصت‌های شغلی زیادی را برای افراد هم در آلمان و هم در کشور‌های مختلف فراهم کرده است.

از آنجایی که آلمان یک کشور صنعتی محسوب می‌شود، برخی از تخصص‌های فنی و صنعتی فرصت‌های شغلی بیشتری را برای افراد فراهم کرده است. اما طبق آمار به دست آمده تا جولای ۲۰۲۰، آلمان بیش از ۵۷۳۰۰۰ فرصت شغلی در زمینه‌های مختلف دارد که همگی مربوط به مشاغل موجود در فهرست مشاغل مورد نیاز آلمان در سال ۲۰۲۱ است و بیشتر آن‌ها در جنوب و جنوب کشور قرار دارند،مناطق شرقی آلمان هستند.

بیشتر این فرصت‌های شغلی مربوط به نیروی کار ماهر در زمینه‌های فناوری، مهندسی، ریاضیات، بهداشت، آموزش و گردشگری است. برخی از این مشاغل محبوب در آلمان عبارتند از:

  • مهندسی نرم‌افزار
  • مهندسی توسعه وب و برنامه‌نویسی
  • مهندسی علوم کامپیوتر
  • مهندسی و مشاوره فناوری اطلاعات
  • مهندسی طراحی فنی
  • مهندسی ساختمان و مدل‌سازی
  • عرضه و تقاضا
  • تحقیق و توسعه فنی
  • مهندسی متالورژی و جوش
  • مهندسی مکاترونیک (مکانیک و الکترونیک)
  • مهندسی مکانیک و خودرو و…

کار در آلمان با یافتن کارفرما (Job Offer)

به این ترتیب متقاضی کار در آلمان باید ابتدا کارفرمایی در آلمان پیدا کند. تا سال ۲۰۲۱ و طبق قوانین کار در آلمان، کارفرما موظف بود ابتدا آگهی استخدام را به مدت سه ماه در آلمان و سه ماه در کشور‌های اتحادیه اروپا توزیع کند. اگر کارفرما نتواند نیروی کار برای کار در آلمان یا کشور‌های اتحادیه اروپا پیدا کند، کارفرما می‌تواند کارگرانی را از کشور‌های خارجی اتحادیه اروپا جذب کند.

اما پس از تعدیل و اصلاح قوانین کار در المان در سال ۲۰۲۱، کارفرما هیچ محدودیتی برای پخش تبلیغات چه در آلمان و چه در کشور‌های خارج از اتحادیه اروپا ندارد و دیگر افراد اروپایی برای کار در آلمان ترجیح داده نمی‌شوند. در این صورت متقاضی با تخصص کافی، پیشنهاد شغلی و مدرک زبان آلمانی سطح B۱ قادر به کار در آلمان خواهد بود.

کار پرستاری در آلمان

بخش بزرگی از جمعیت آلمان در حال پیر شدن هستند. با این حال، با افزایش‌امید به زندگی و کاهش تعداد جوانان شاغل در پرستاری، تقاضا برای کار در پرستاری و همچنین مراقبت‌های پزشکی در آلمان افزایش یافته است. در همین حال، سیستم مراقبت‌های بهداشتی آلمان بسیار پایدار است. با این حال، تقاضا برای کار پرستاری در این کشور بسیار زیاد است.

خانه‌های سالمندان، سایر مراکز مراقبتی و بیمارستان‌ها همیشه به دنبال پرستارانی با سطوح مهارتی متفاوت هستند. پیش‌بینی می‌شود این تقاضا در سال‌های آینده افزایش یابد. همچنین استقبال بسیار خوبی از پرستاران ایرانی در آلمان صورت می‌گیرد و اگر قصد دارید به عنوان پرستار در این کشور مشغول به کار شوید، به سایت اعزام دانشجو مراجعه کنید

 

درآمد نیروی کار در آلمان

در آلمان حداقل دستمزد سالانه ۹ یورو در ساعت است. با توجه به این میزان در مقایسه با سایر کشور‌های اروپایی، آلمان در جایگاه پنجم قرار دارد،متوسط درآمد در آلمان برای هر شغل متفاوت است اما در یک نگاه کلی می‌توان گفت که میانگین درآمد ماهانه افراد در آلمان حدود ۴۰۰۰ یورو است، البته لازم است بدانید که عوامل زیادی مانند سطح تحصیلات، سطح تجربه و… بر درآمد افراد در آلمان تأثیر می‌گذارد.

تحصیل کارشناسی در آلمان، شرایط پذیرش و مدارک

کار در المان

برای کار در آلمان اقدام کنید

پس از یافتن شغل مورد نظر در آلمان، زمان ارسال درخواست خود به کارفرما فرا می‌رسد. در آلمان اغلب به معنای ارسال رزومه شماست که شامل سوابق تحصیلی و کاری و همچنین توانایی‌های شما به همراه گواهی‌های تحصیلی و کاری و حتی برخی از نمونه کار‌ها می‌باشد.

1-مشاغل آزاد و خوداشتغالی در آلمان:

افرادی که‌ایده کسب و کار مناسب و کارآمدی دارند و یا می‌خواهند کسب و کاری مرتبط با مشاغل مورد نیاز در آلمان راه‌اندازی کنند، می‌توانند به صورت خوداشتغال یا کارگر موقت در آلمان کار کنند، برای این کار، شهروندان غیر اتحادیه اروپا باید اقامت آلمان را دریافت کرده و مجوز‌های لازم را دریافت کنند.

این امکان برای مهاجرانی که تابعیت اروپا، آمریکا، استرالیا، ژاپن، کانادا، نیوزلند یا کره جنوبی را دارند، پس از ورود به آلمان، \”aufenthaltstitel\” دریافت می‌کنند، اما شرایط کار در آلمان برای ایرانیان و اتباع کشور‌هایی غیر از عنوان شده است که اخذ مجوز مذکور قبل از ورود به خاک آلمان می‌باشد.

برای این مجوز، متقاضی مهاجرت باید از یک شرکت آلمانی پیشنهاد شغلی دریافت کند یا سابقه کار در یک شرکت آلمانی را داشته باشد،همانطور که گفتیم برای شهروندان کشور‌های جهان سوم از جمله ایران، کاریابی بدون مدرک دانشگاهی زمان بر و دشوار است.

 

مدارک لازم برای کار در آلمان

برای شروع کار در آلمان، یک کارمند جدید باید مدارک و اطلاعات زیر را ارائه دهد:

  • مجوز کار در آلمان
  • کارت امنیت اجتماعی
  • شماره شناسایی مالیات‌دهندگان (برای پرداخت مالیات)
  • کارت بیمه مراقبت
  • گواهی ترخیص از محل کار قبلی
  • مشخصات بانکی برای انتقال حقوق
  • سایر مدارک در صورت لزوم

روش‌های کاریابی در آلمان

برای یافتن شغل در آلمان برای مهاجرت کاری یا Job Offer آلمان، باید بدانید که شرکت‌های آلمانی شغل خود را در کجا تبلیغ می‌کنند و چه فرصت‌های شغلی در آلمان وجود دارد. چند روش‌ کاریابی در آلمان :

آژانس کاریابی فدرال در آلمان

پیشنهاد‌های شغلی کارفرمایان آلمانی در وب سایت آژانس کار فدرال (www.arbeitsagentur. de) در اینترنت ارسال می‌شود. وب سایت آژانس به زبان‌های آلمانی و انگلیسی موجود است و می‌توانید از آن برای یافتن کار استفاده کنید.

ضمناً هر کارجو می‌تواند در سایت آژانس کاریابی ثبت نام کرده و مهارت‌ها و مشخصات حرفه‌ای خود را ثبت کند. شرکت‌ها و همچنین نمایندگی‌ها به این پروفایل‌ها مراجعه می‌کنند و در هنگام انتخاب پرسنل مناسب، فرد مورد نظر خود را انتخاب می‌کنند.

آژانس کاریابی محلی در آلمان

وظیفه آژانس‌های کاریابی محلی در آلمان کمک به افراد برای یافتن شغل است. نمایندگی‌های محلی در تمام شهر‌های بزرگ و کوچک آلمان شعبه دارند و تعداد آن‌ها به قدری زیاد است که می‌توانند به هر نوع متقاضی پاسخ دهند.

جست جو در شرک های آلمان برای کار

در آلمان رایج است که اگر به دنبال شغلی در یک منطقه یا صنعت خاص هستید، می‌توانید مستقیماً با شرکت‌ها تماس بگیرید تا بدانید که آیا آن‌ها شغل مناسب شما را دارند یا خیر. جستجوی مستقیم کار در شرکت‌ها شامل مراحل زیر است:

  • لیستی از شرکت‌های مناسب را دریافت کنید: باید لیستی از شرکت‌های مناسب را با توجه به شهر و صنعت یا نوع شرکت خود پیدا کنید.
  • از وب سایت شرکت دیدن کنید: بسیاری از شرکت‌ها نحوه درخواست کاریابی را در وب سایت رسمی خود اعلام می‌کنند. در وب سایت شرکت، برای اطلاعات به منوی \”Job\” یا \”Karriere\” بروید.
  • نوشتن و ارسال درخواست به شرکت: اگر شرکت در حال حاضر شغل مناسب شما را پیشنهاد نمی‌کند، می‌توانید رزومه و نامه خود را به زبان آلمانی ارسال کنید تا در صورت نیاز به شغل مورد نظر با شما تماس بگیرند.
  • نمایشگاه‌های کار در آلمان

نمایشگاه‌های شغلی به طور منظم در شهر‌های مختلف آلمان برگزار می‌شود و می‌تواند به افراد در یافتن شغل کمک کند. این نمایشگاه‌ها به شما این امکان را می‌دهد که مستقیماً با کارفرمایان ارتباط برقرار کرده و خود را به آن‌ها معرفی کنید.

مالیات بر درآمد در آلمان

توجه داشته باشید که در صورت داشتن مجوز اقامت آلمان، باید مالیات پرداخت کنید، میزان مالیات بستگی به درآمد شما دارد. اساساً، هرچه بیشتر درآمد داشته باشید، مالیات بر درآمد بیشتری باید بپردازید، شما می‌توانید مالیات بر درآمد خود را با یک ماشین حساب مالیات آنلاین مانند brutto-netto-rechner. info محاسبه کنید

سؤالات متداول

مدت فرصت اقامت در آلمان ؟

مجوز اقامت موقت آلمان سه سال اعتبار دارد، اما قابل تمدید است.

آیا مالیات بر درآمد برای اتباع خارجی دریافت می‌شود؟

بله، اگر مجوز اقامت آلمان دارید، باید با توجه به درآمد خود مالیات بپردازید.