5/5 - (1 امتیاز)

محدودیت سنی برای تحصیل در خارج از کشور

محدودیت سنی برای تحصیل در خارج از کشور

افرادی که قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارند و نگران محدودیت سنی هستند، با مطالعه این مقاله از سایت اعزام دانشجو می‌توانند با تمامی محدودیت‌های سنی تحصیل در کشور‌های مختلف آشنا شوند.
تحصیل در خارج از کشور آرزوی بسیاری از دانشجویان و حتی کسانی است که مجبور به ترک تحصیل شده‌اند. اما گاهی اوقات موانعی بر سر راه تحقق این آرزو وجود دارد که پیری یکی از آنهاست.
در این مقاله قصد داریم شما را با شرایط و محدودیت‌های سنی ادامه تحصیل در کشور‌های مختلف آشنا کنیم.

شرایط سنی برای تحصیل در خارج از کشور

اگر شما نیز افزایش سن یا فاصله بین سطوح تحصیلی را مانعی برای ادامه تحصیل در کشور‌های خارجی می‌دانید، مطالعه این مقاله برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه توصیه می‌شود.
به طور کلی می‌توان گفت محدودیت سنی برای پذیرش در دانشگاه‌های خارجی وجود ندارد. در واقع، افزایش سن تنها شانس شما را برای گرفتن ویزای دانشجویی کاهش می‌دهد.
فاصله زیاد بین مقاطع تحصیلی مختلف (مثل لیسانس تا فوق لیسانس یا فوق لیسانس تا دکترا) یکی دیگر از عواملی است که می‌تواند شانس شما را برای تحصیل در خارج از کشور تحت تأثیر قرار دهد.

اگر هر یک از این شرایط ذکر شده را دارید ( پیر هستید یا چندین سال از آخرین مدرک تحصیلی‌تان می‌گذرد ) با ما همراه باشید. با مطالعه این مقاله متوجه می‌شوید که شرایط و محدودیت‌های سنی برای ادامه تحصیل در هر کشور یا مقطع تحصیلی چیست.

آیا برای تحصیل در خارج از کشور محدودیت سنی وجود دارد؟


پاسخ رسمی به این سؤال منفی است. بعد از ۱۷ سالگی می‌توانید در هر سنی برای لیسانس یا بالاتر اقدام کنید. آمار‌ها نشان می‌دهد که اکثر دانشجویان بین‌المللی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد بین ۳۰ تا ۵۰ سال سن دارند. با این حال، افزایش سن و افزایش فاصله بین مدارک تحصیلی، شانس شما را برای دریافت ویزای تحصیلی کاهش می‌دهد.
به طور کلی سن در مقاطع پایین‌تر اهمیت بیشتری دارد. به همین دلیل سن عامل مهمی برای متقاضیان دکتری و فوق دکتری محسوب نمی‌شود.
اکثر افراد در سنین پایین برای پذیرش در دانشگاه‌های خارجی اقدام می‌کنند، اما هستند کسانی که ترجیح داده‌اند پس از لیسانس وارد بازار کار شوند و در مقاطع بالاتر ادامه تحصیل دهند، یا افرادی که ویزای اقامت دارند و هدفشان از ادامه تحصیل ارتقای شغلی است.
این دسته از افراد در سنین بالاتر برای تحصیلات تکمیلی اقدام می‌کنند، این ویژگی ممکن است شانس آن‌ها را برای پذیرش در دانشگاه‌های خارجی و اخذ ویزای تحصیلی کاهش دهد، اما اگر دلایل منطقی برای این وقفه تحصیلی ارائه کنند، می‌توانند ویزای مورد نظر و پذیرش خود را دریافت کنند.

وقفه تحصیلی:

به فاصله زمانی بین سطوح تحصیلی اشاره دارد. این فاصله شامل زمان فارغ التحصیلی و صدور مدرک تحصیلی تا زمان درخواست پذیرش در مقاطع بالاتر می‌باشد. به عنوان مثال، اگر مدرک لیسانس خود را در سال ۲۰۱۶ دریافت کرده‌اید و امسال برای مدرک کارشناسی ارشد اقدام کرده‌اید، پنج سال وقفه تحصیلی دارید.

اکثر دانشگاه‌ها و سفارت‌های بین‌المللی از شما می‌خواهند که دلایل کافی و مناسب برای این وقفه تحصیلی برای اعطای پذیرش و ویزای تحصیلی ارائه دهید. زیرا وقفه تحصیلی یکی از مهم‌ترین عوامل موثر بر سن تحصیل در خارج از کشور است.

فاصله یک تا سه ساله بین لیسانس و فوق لیسانس و بعد دکترا طبیعیه. بسیاری از افراد برای کسب تجربه کاری یا حتی فارغ التحصیلی با نمرات بهتر، یک یا دو سال بین دوره‌های مختلف استراحت می‌کنند. اما زمانی که این وقفه تحصیلی بیش از چهار سال باشد، ادامه تحصیل در دانشگاه‌های خارجی را دشوار می‌کند.
اکثر دانشگاه‌های بین‌المللی برای پذیرش در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا یک وقفه تحصیلی مجاز مشخص دارند، بنابراین افرادی که قصد ورود به این دانشگاه‌ها را دارند نباید بیش از زمان مجاز بین زمان دریافت آخرین مدرک تحصیلی خود تا زمان درخواست پذیرش منتظر بمانند، اگر وقفه مطالعه بیشتر از این مقدار باشد باید توجیه خوبی برای آن داشته باشند.

اعزام دانشجو به خارج از کشور، شرایط و هزینه ها

 

دلایل موجه برای وقفه تحصیلی

از جمله این دلایل می‌توان به مشکلات خانوادگی، اشتغال به کار، مشکلات سلامتی و شرکت در امتحانات مجدد برای کسب نمرات بهتر اشاره کرد.
از آنجایی که وقفه تحصیلی می‌تواند شانس شما را برای اخذ پذیرش و ویزای دانشجویی کاهش دهد، کارشناسان سفارت معمولاً استراحت تحصیلی را به عنوان نمره منفی برای افراد در نظر می‌گیرند، به همین دلیل ارائه توجیه مناسب برای قطع و ارائه مدارک مربوط به دریافت ویزای تحصیلی ضروری است.

آیا وقفه تحصیلی همراه با بورسیه امکان‌پذیر است؟

معمولاً وقفه‌های تحصیلی دانشجویان را از دریافت بورسیه باز می‌دارد، انا دانشگاه‌های بین‌المللی اغلب ترجیح می‌دهند به دانشجویان جوان‌تر بورس تحصیلی بدهند.
بنابراین، اگر قصد دریافت بورسیه تحصیلی را دارید، باید این را در نظر داشته باشید، مشاوران موسسه اعزام دانشجو با مشاوره تخصصی بورسیه در کنار شما عزیزان هستند.

اعزام دانشجو به کانادا

شرایط سنی برای تحصیل در آمریکا

محدودیت سنی خاصی برای ادامه تحصیل در آمریکا در مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکترا وجود ندارد و به محض اتمام دبیرستان و داشتن حداقل ۱۷ سال سن، می‌توانید تحصیل در این کشور را آغاز کنید.
یکی از مهم‌ترین مزایای سیستم آموزش عالی آمریکا سخت‌گیری نکردن در مورد سن دانشجویان است. شما می‌توانید در هر سنی برای تحصیل در این کشور اقدام کنید، مشروط بر اینکه مدرک تحصیلی لازم برای دوره مورد نظر خود را داشته باشید.
با این حال، دانشگاه‌های مختلف قوانین خاص خود را در این زمینه دارند. حداقل و حداکثر سن برای پذیرش در مقطع لیسانس در آمریکا به ترتیب ۱۷ و ۲۳ سال است. البته حداکثر سن ۲۳ سال برای رشته‌ها و مقاطع تحصیلی مختلف متفاوت خواهد بود و گاهی تا ۲۵ سال نیز افزایش خواهد یافت.
برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد باید حداقل ۲۲ سال سن داشته باشید. از نظر تئوری، هیچ محدودیت سنی برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ایالات متحده وجود ندارد، اما سیاست‌های دانشگاه‌ها در جذب دانشجوی خارجی را نباید نادیده گرفت.

محدودیت سنی تحصیلشرایط سنی برای تحصیل در اروپا

قوانین کلی برای ادامه تحصیل در کشور‌های اروپایی توسط اتحادیه اروپا تعیین می‌شود. در این قوانین آمده است که هیچ محدودیت سنی برای درخواست از دانشگاه‌های اروپا و دریافت ویزای دانشجویی اروپا وجود ندارد، به جز اینکه باید بالای ۱۸ سال سن داشته باشید.
با این حال، هر کشور قوانین خاص خود را دارد که معمولاً برای دانشجویان خارجی سختگیرانه‌تر است. البته با خروج انگلستان از اتحادیه اروپا، شرایط تحصیل در انگلستان تغییر کرده است.
آمار دانشجویان بین‌المللی نشان می‌دهد که میانگین حداکثر سن پذیرش دانشجویان خارجی در مقطع کارشناسی ۲۷ سال و در مقطع کارشناسی ارشد ۳۱ سال است. شما معمولاً تا سن ۴۰ سالگی برای پذیرش در مقطع دکتری فرصت دارید. درصورتی که فرصت ثبت‌نام را از دست دادید، سایت اعزام دانشجو برای ایجاد فرصت‌های جدید همراه شمااست.
البته این ارقام فقط متوسط ​​هستند و از کشوری به کشور دیگر متفاوت هستند. مثلاً اتریش در مورد سن دانشجویان خارجی خیلی سختگیر نیست.
همچنین داشتن انگیزه نامه و دفتر خاطرات قوی، گردش مالی خوب و داشتن شرایط دیگر معمولاً برای تحصیل در این کشور کافی است. به همین دلیل برای کسانی که بعد از ۳۵ سالگی قصد ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد یا دکتری را دارند گزینه مناسبی محسوب می‌شود و از طرفی کشوری مانند آلمان در مورد سن دانشجویان و وقفه تحصیلی آن‌ها بسیار سخت گیر است.
مثلاً وقفه تحصیلی بیش از ۴ سال را نمی‌پذیرد. شرط سنی برای ادامه تحصیل در آلمان برای مقطع لیسانس حداکثر ۲۴ سال، در مقطع کارشناسی ارشد حداکثر ۳۰ سال و برای مقطع دکترا حداکثر ۳۶ سال است.

کارشناسی ارشد در ترکیه

شرایط سنی برای تحصیل در کانادا:

امروزه تحصیل در کانادا یکی از اهداف محبوب در بین ایرانیان است. شرایط سنی و وضعیت استراحت تحصیلی نیز در صدور ویزای تحصیلی این کشور مهم است.
اگرچه محدودیت سنی برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا (به جز حداقل سن ۱۸ سال) وجود ندارد، اما عملکرد مقامات و کارشناسان سفارت و مهاجرت نشان می‌دهد که سن یکی از عوامل موثر در موافقت با درخواست ویزای تحصیلی است.
به طور کلی، دانشجویان خارجی که بین ۱۸ تا ۳۵ سال سن دارند، شانس بیشتری برای دریافت ویزای تحصیلی دارند. البته اگر در ۳۵ سالگی برای لیسانس اقدام کنید شانس کمی خواهید داشت.
بنابراین اگر کانادا را برای تحصیل در خارج از کشور انتخاب کرده‌اید، بهتر است در اسرع وقت و با کمترین وقفه تحصیلی این کار را انجام دهید.
در کانادا محدودیت سنی برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی وجود ندارد، شما در هر سنی می‌توانید برای مدرک لیسانس در دانشگاه‌های کانادا اقدام کنید. البته سن و سوابق تحصیلی متقاضی در بررسی درخواست‌ها لحاظ می‌شود.
بنابراین اگر برای مدرک لیسانس با فاصله بیش از ۴ سال اقدام کنید، شانس زیادی برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا نخواهید داشت.
همچنین در مقطع کارشناسی ارشد نیز محدودیت سنی رسمی وجود ندارد، البته وقفه تحصیلی نباید بیش از ۵ سال باشد. البته برای وقفه ۵ ساله باید توجیه خوبی داشته باشید که کارشناسان اداره مهاجرت را قانع کند.

قابل ذکر است که بررسی آمار صدور ویزای تحصیلی کانادا نشان می‌دهد که حداکثر سن دانشجویان خارجی در مقطع کارشناسی ارشد ۳۲ سال است. بنابراین بهتر است قبل از این سن برای تحصیل در کانادا در مقطع کارشناسی ارشد اقدام کنید. همچنین درصورت هرگونه مشکل برای اقدام به تحصیل می‌توانید از سایت اعزام دانشجو بهره ببرید.

سوالات متداول

آیا تحصیل در کشور آلمان دارای شرایط محدودیت سنی است؟

خیر. برخلاف باور بسیاری از افراد، کشور آلمان دارای محدودیت سنی نیست و تمامی دانشگاه‌های کشور آلمان به پذیرش مهاجرین از سراسر جهان در سنین مختلف می‌پردازند. البته قابل ذکر است که فارغ‌التحصیلان قاره آلمان در مقطع کارشناسی به طور متوسط ۲۸ سال دارند و این موضوع به معنی نداشتن محدودیت سنی در این قاره است.

آیا تحصیل در ایالات متحده دارای محدودیت سنی است؟

بله. برای اینکه شما بتوانید به تحصیل در مقطع کارشناسی در ایالات متحده بپردازید حداقل باید ۱۷ سال سن داشته باشید زیرا در کشور ایران گذراندن دوره دبیرستان تا پایان ۱۷ سالگی شما امکان‌پذیر نخواهد بود. همچنین حداکثر بازه سنی برای ورود به مقطع کارشناسی در ایالات‌متحده ۲۴ سالگی است.

محدودیت سنی برای تحصیل در کشورهای مختلف چقدر است؟

مسلما برای پاسخ به این سوال میزان دقیق وجود ندارد زیرا محدودیت سنی برای تحصیل در کشورهای مختلف با توجه به انتخاب شما نسبت به کشور و مقطع تحصیلی تغییر خواهد یافت. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم برای اطلاع دقیق از محدودیت سنی طبق انتخاب خود با مشاوران سایت رسمی اعزام دانشجو مشورت کنید.

محدودیت سنی برای ورود به مقطع کالج، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا چقدر است؟

اگر شما قصد تحصیل در مقطع کالج را داشته باشید باید بیشتر از ۲۳ سال، در مقطع کارشناسی بیشتر از ۲۵ سال، در مقطع کارشناسی ارشد بیشتر از ۲۸ سال و در مقطع دکترا بیشتر از ۴۰ سال سن نداشته باشید.