5/5 - (2 امتیاز)

نظام اموزشی ترکیه

نظام آموزشی ترکیه و مدارس دولتی و خصوصی ترکیه

با توجه به هزینه های پایین تحصیل در ترکیه در مقایسه با دیگر کشور ها و امکانات تحصیلی و آموزشی در سطح بالا و بین المللی ایرانیان زیادی تصمیم به مهاجرت به این کشور گرفته تا آینده تحصیلی خود و یا فرزندانشان را تضمین کنند. تحصیل از دوران ابتدایی در این کشور و در مقاطع متوسطه و دبیرستان مزایای بسیاری برای دانش آموز به همراه دارد.

کسب معلومات بالا در این مدارس در مقایسه با مدارس ایرانی یکی از مزایای تحصیل در نظام آموزش ترکیه است. دانش آموزان می توانند بعد از اتمام تحصیل در دبیرستان جهت تحصیل در دانشگاه و در مقاطع بالا تر اقدام کنند.

تحصیل در دانشگاه های ترکیه که از برترین مراکز علمی در دنیا به حساب می آیند سکوی پرتابی برای رسیدن به هدف های شغلی و کسب درامد می باشد. مدرک اخذ شده از این دانشگاه ها توسط دانشجو از اعتباری بین المللی برخوردار بوده و در بسیاری از کشور های دنیا قابل ارائه می باشد.

از این رو افراد به هدف تحصیل در نظام آموزشی معتبر این کشور به دنبال مهاجرت به ترکیه هستند. راه های مهاجرتی بسیاری به ترکیه وجود دارد که از پر طرفدار ترین این راه ها مهاجرت تحصیلی می باشد. ادامه مطلب را دنبال کنید تا شما را با سیستم آموزشی این کشور در مقاطع تحصیلی مختلف و مزایای آن آشنا کنیم.

تحصیل در مدارس خارج از کشور

سیستم آموزشی کشور ترکیه

این نظام آموزشی معتبر در دنیا تحت نظارت دولت ترکیه و نظارت آموزش ملی این کشور قرار دارد. افرادی که از تابعیت کشور ترکیه برخوردار هستند می توانند در مدارس دولتی این کشور به صورت رایگان تحصیل کنند. مراحل تحصیل در ترکیه به طور منظم و مرحله ای بوده و دانش آموزان پس از کسب نمره قبولی در یک کلاس امکان ثبت نام در کلاس بالاتر را خواهند داشت و در صورت عدم قبولی باید مجددا در همان مرحله تحصیل کنند.

همان طور که می دانید زبان رسمی این کشور ترکی بوده و دانش آموزان نیز در مدارس و مراکز آموزشی به زبان ترکی تحصیل می کنند. پس اگر قصد تحصیل در مدارس این کشور را دارید لازم است قبل از ورود به این نظام آموزشی به زبان ترکی تسلط کامل داشته باشید.

لازم است ذکر کنیم که برخی  مدارس خصوصی در ترکیه وجود دارند که دانش آموزان در این مدارس امکان تحصیل به زبان هایی غیر از ترکی مانند زبان انگلیسی و آلمانی وجود دارد. در ترکیه برخی مدارس بین المللی نیز وجود دارد که معمولا دانش آموزانی که جزء اتباع خارجی در این کشور محسوب می شوند در این مدارس به تحصیل مشغول اند.

سهولت در دسترسی به تحصیل از ویژگی های نظام آموزشی ترکیه است که به عنوان دومین کشور از این نظر شناخته شده است. نظام آموزشی ترکیه پیرو معاهده بولونیا می باشد و به طور کامل تمامی مراحل و دستورات آموزشی این معاهده را در سیستم آموزشی خود اجرا می کند به صورتی که امتیاز آموزشی این کشور ۵ از ۵ بوده و تمامی کشور های اروپایی مدارک تحصیلی ترکیه را بدون انجام هیچ گونه معادل سازی قابل قبول می دانند.

مدت زمان دوره تحصیلی در مدارس این کشور به مدت ۱۲ سال می باشد که هر دانش آموزی برای دریافت مدرک اتمام این دوره موظف به تحصیل تا پایان دوره آموزشی می باشد. این دوره ۱۲ ساله تحصیلی شامل دوره های ابتدایی، متوسه و دبیرستان است که در ادامه شرایط هر یک از این دوره ها را شرح خواهیم داید.

 

تقویم تحصیلی نظام آموزشی ترکیه

تقویم آموزشی این کشور همانند کشور ایران به مدت ۹ ماه بوده و شامل دو ترم تحصیلی است. ابتدای شروع ترم یک مدارس از اول ماه سپتامبر تا پایان آن ماه ژوئن است. پس از پایان ترم یک، تعطیلات دو هفته ای دانش آموزان آغاز می شود که در ماه فوریه است و سپس ترم دوم این مدارس از ژوئن تا ژانویه ادامه خواهد داشت.

پیش دبستانی در نظام آموزشی کشور ترکیه

پیش دبستانی به عنوان مرحله ای قبل از ورود به مدارس کشور ترکیه است که در این مرحله آموزش های لازم به کودکان جهت رشد و پیشرفت آن ها داده می شود تا کودکان بتوانند با آمادگی کامل وارد دوره دبستان شوند. دوره پیش دبستانی برای کودکان ۲ تا ۶ سال بوده و شرکت در این دوره هیچ گونه الزامی برای کودکان نخواهد داشت. اما توصیه نهاد های آموزشی این کشور به مردم ترکیه و مهاجرین اجازه شرکت بچه ها در این کلاس ها می باشد. زیرا امکان یادگیری سریع تر زبان ترکی برای مهاجرین و کسب آمادگی های لازم برای ورود به مقطع ابتدایی در این دوره به خوبی فراهم است. کودکان در مقطع پیش دبستانی که به صورت نصف روز و یا تمام روز است به انجام بازی، یادگیری، خوردن غذا و خواب می پردازند. مربیانی که در این مراکز به آموزش مشغول اند زیر نظر نظام آموزشی ترکیه انتخاب و دوره های آموزشی لازم را طی خواهند کرد.

 

مقطع ابتدایی در نظام آموزشی ترکیه

مقطع ابتدایی در سیستم آموزشی کشور ترکیه شامل دو مقطع ۴ ساله دبستان (Ilkokul) و مقطع متوسطه (Ortaokul) می باشد. انجام تکالیف برای دانش آموزان این مقاطع به صورت اجباری و الزامی می باشد. مدت زمان برگزاری کلاس های مقطع ابتدایی ۴۰ دقیقه است.

 

مقطع دبستان در نظام آموزشی ترکیه

این مقطع شامل ۴ سال تحصیلی است که کودکان ۵/۵ ساله موظف به ثبت نام و گذراندن این مقطع می باشند. برای ثبت نام در مقطع دبستان لازم است دانش آموز مورد معاینات پزشکی قرار گرفته و از هر نظر سالم باشد و بیماری مانع یادگیری و تحصیل او نباشد تا به خوبی دوره تحصیلی خود را طی کند. در موسسات دولتی کشور ترکیه آموزش زبان خارجی در مقطع دبستان از سال آخر (چهارم) شروع شده که این آموزش در مدارس خصوصی از همان بدو ورود دانش آموز و در سال اول تحصیل آغاز می شود.

 

مقطع متوسطه در نظام آموزشی ترکیه

این مقطع تحصیلی شامل سال های تحصیلی پنجم تا هشتم است که پس از اتمام آن مدرک دیپلم دوره متوسطه به دانش آموز ارائه خواهد شد. آموزش در مقطع متوسطه شامل مدارس معمولی و دیگر مدارسی است که در آن ها یک الگوی آموزشی خاص صورت می گیرد از جمله این مدارس حرفه ای کشاورزی و مدارس فنی را می توان نام برد. پس از پشت سر گذاشتن دوره ابتدایی که در ابتدا گفتیم که شامل دوره چهار ساله دبستان و چهار ساله متوسطه است دانش آموزان می توانند وارد مقطع بالا تر که مقطع دبیرستان است شوند. به مقطع دبیرستان متوسطه دوم هم گفته می شود.

 

مقطع دبیرستان در نظام آموزشی ترکیه

مقطع دبیرستان در کشور ترکیه شامل یک دوره چهار ساله است که دانش آموز می تواند هم در مدارس خاص و هم معمولی این دوره را طی کند.

تحصیل در مقطع کارشناسی ترکیه

 

انواع مدارس ترکیه عبارت اند از:

دبیرستان عمومی

این دبیرستان ها که ثبت نام در آن ها برای عموم دانش آموزان مجاز است پس از پایان دوره چهار ساله آموزشی مدرک معتبر اتمام پایان تحصیل دوره دبیرستان را به دانش آموزان ارائه کرده که می توانند از این مدرک برای شرکت در آزمون های ورودی دانشگاه استفاده کنند.

 

دبیرستان فنی

این نوع دبیرستان ها که در حوزه ارتباطی، بهداشت، تربیت معلم، هتل و جهانگردی فعالیت دارند شامیل یک دوره ۵ ساله تحصیلی هستند. دانش آموزان این مداس می توانند بدون آزمون در مقاطع بالاتر در رشته های فنی و حرفه ای تحصیل کنند.

 

دبیرستان هنر های زیبا

این دبیرستان ویژه افرادی است که به هنر علاقه مند هستند.

 

دبیرستان علمی

این گونه دبیرستان ها به دانش آموزان در زمینه ریاضی و علوم آموزش می دهند و آن ها را برای تحصیل در دانشگاه در زمینه های علمی آماده می کنند.

 

دبیرستان آناتولی

در این مراکز علمی دانش آموزان بیشتر به یادگیری زبان خارجی می پردازند و مدت زمان بیشتری را به آموزش مشغول هستند. دبیرستان پسران استانبول از معروف ترین این دبیرستان ها در کشور ترکیه می باشد.

 

دبیرستان Emam hatip

مسائل دینی در این دبیرستان ها به دانش آموزان آموزش داده می شود. خطبای دینی در این مراکز مورد تربیت قرار می گیرند.

نظام اموزشی ترکیه

مدارس ایرانی ترکیه

نظام آموزش این مدرسه ها طبق نظام آموزشی کشور ایران است. تمامی دروس ارائه شده در این مدارس بر طبق دروس کشور ایران با زبان فارسی و آموزش توسط معلمانی است که ایرانی بوده و جهت تدریس در این مدارس در ترکیه آموزش های لازم را کسب کرده اند. تحصیل در این مدارس ویژه دانش آموزانی است که قصد بازگشت به کشور ایران را دارند. از مدارس ایرانی در کشور ترکیه مدرسه فجر در شهر استانبول و مدرسه ۲۲ بهمن در آنکارا را می توان نام برد.

 

مدارس بین المللی ترکیه

این مدارس که شرایط پذیرش دشواری دارند برای دانش آموزانی است که تصمیم به ادامه تحصیل در دانشگاه های اروپا دارند زیرا این مدارس زیر نظر نظام آموزش اروپا بوده و مدرک ارائه شدن در آن ها مورد قبول کشور های اروپایی است.

 

نظام آموزش ترکیه و تحصیل در دانشگاه های این کشور

تحصیل در دانشگاه های ترکیه که همه آن ها طبق استاندارد های آموزشی اروپا اداره شده و مدرک معتبر بین المللی را ارائه می دهند یک شانس بزرگ برای هر دانشجویی به حساب می آید. دوره تحصیل در مقطع کارشناسی به صورت ۴ ساله می باشد. با این حال تحصیل در رشته های پر طرفداری چون پزشکی و دندان پزشکی و داروسازی نیازمند زمان بیشتری بوده و یک دوره ۶ یا ۷ را شامل می شود. در صورتی که شخص تحصیلات دوره دبیرستان خود را در کشور ایران سپری کرده باشد لازم است ترجمه تمامی مدارک دوره تحصیل خود را به دانشگاه های این کشور ارائه کرده و شرایط لازم جهت اخذ پذیرش از این دانشگاه ها را داشته باشد.

 

بیمه دانش آموزان در ترکیه

امکان بیمه دانش آموزان به صورت رایگان در کنار سایر امکانات دیگر در مدارس این کشور وجود دارد. دانش آموزان سه مقطع ابتدایی، متوسطه و دبیرستان توسط نهاد های آموزشی این کشور به صورت رایگان از بیمه برخوردار خواهند شد. همه مردم ترکیه دارای بیمه هستند و این امری اجباری در این کشور است. با توجه به امکانات و مزایای تحصیل در مقاطع و مراحل تحصیلی مختلف در کشور ترکیه دیگر نیازی نیست نگران تحصیل کودکان خود در این کشور باشد.

اعزام دانشجو به ترکیه

موسسه مهاجرتی اعزام دانشجو

تحصیل در کشور ترکیه با وجود مشاورین و کارشناسان زبده و متخصص در امر مهاجرت موسسه اعزام دانشجو دیگر کار دشواری نخواهد بود. این موسسه با سابقه درخشان خود در هدایت پروژه های مهاجرتی مختلف مراجعین به شما اطمینان خواهد داد که می توانید یک مهاجرت بدون دغدغه و آسان را تجربه کنید.

سوالات متداول

در نظام آموزشی ترکیه لباس و پوشش دانش‌آموزان چه شرایطی دارد؟

مسلما تنها در کشور ترکیه بلکه در تمامی کشورهای جهان دانش‌آموزان باید لباس فرم کشور مورد نظر را بهترین کرده و یک دست باشند. البته در کشور ترکیه برای آقایان این پوشش پیراهن و شلوار و برای خانم‌ها پیراهن و دامن است.

ساعت حضور دانش‌آموزان در نظام آموزشی ترکیه چگونه تعیین می‌شود؟

قدرت کشور ترکیه طبق نظام آموزشی ساعت درسی بین ساعات هشت و نیم صبح تا چهار و نیم عصر است. البته قابل ذکر است که در بین این ساعات از ۱۲:۰۰ تا ۱:۰۰ به عنوان وقت ناهار تعیین شده است. همچنین در این مدارس شنبه و یکشنبه‌ها به عنوان روز تعطیل قرار دارد.

برای تحصیل در مدارس ترکیه چه هزینه‌هایی را باید مد نظر داشته باشیم؟

هزینه تحصیل در مدارس ترکیه به انتخاب‌های شما تعیین می‌شود و برای مدارس بین‌المللی و مدارس خصوصی متفاوت است برای مثال در مدارس بین‌المللی این هزینه حدود ۱۵۰۰۰ لیر در سال است. اما در مدارس خصوصی این میزان کمتر و در مدارس دولتی به صورت رایگان می‌باشد.

آیا ایرانیان نیز می‌توانند در مدارس ترکیه تحصیل کنند؟

بله. تصویر برای تمام افراد ایرانی در مدارس ترکیه امکان‌پذیر است و شما می‌توانید با داشتن هرگونه اقامت ترکیه یا کارت کیملیک به تحصیل در این کشور بپردازید.