5/5 - (2 امتیاز)

کارشناسی در ترکیه

تحصیل در مقطع کارشناسی ترکیه،مراحل پذیرش و اپلای

کشور ترکیه را به عنوان کشوری ترک زبان در همسایگی و در محدوده شمال غربی کشور ایران می شناسیم. این کشور از تاریخی چند هزار ساله برخوردار است و از جمله کشور های آسیایی است که همواره از هر نظر روابط خوبی با کشور های غربی و شرقی برقرار کرده است به گونه ای که بسیاری از راه های ارتباطی بین این کشور ها از کشور ترکیه می گذرد که این موضوع کشور ترکیه را به یکی از مهم ترین کشور های قاره آسیا تبدیل کرده است.

خوشبختانه این کشور با کشور ایران نیز روابط بسیار خوبی دارد که سبب شده است ایرانیان زیادی این کشور را برای مهاجرت و یا گردشگری و تحصیل انتخاب کنند.

ایرانیان زیادی آرزوی تحصیل در دانشگاه های بین المللی کشور ترکیه را در سر دارند. حضور در این دانشگاه ها به عنوان دانشجو کار چندان سختی نبوده و اگر از تمامی شرایط ورود به آن ها برخوردار باشید نظام آموزشی ترکیه به راحتی و بدون هیچ گونه مانعی به شما پذیرش خواهد داد تا در این دانشگاه ها تحصیل کنید.

تحصیل در این مراکز آموزشی معتبر دنیای جدیدی به روی شما خواهد گشود زیرا امکانات آموزشی این دانشگاه ها در سطح بالایی قرار داشته و مدرک فارغ التحصیلی ارائه شده از این دانشگاه ها در تمامی کشور های اروپایی و دیگر کشور های دنیا از ارزش زیادی برخوردار است و دانشجو پس از اتمام تحصیل خود در ترکیه می تواند برای ادامه تحصیل، اشتغال و کسب درامد راهی یکی از کشور های اروپایی شده و شرایط بهتری را برای خود رقم بزند.

تحصیل در مقاطع مختلف تحصیلی از دبستان تا آخرین مقطع دانشگاهی در ترکیه برای اتباع خارجی امکان پذیر است.

دانش آموزان زیادی از سراسر دنیا پس از اخذ دیپلم سعی در معادل سازی و دریافت پذیرش در مقطع کارشناسی در رشته مورد علاقه خود از دانشگاه های ترکیه را دارند. اگر شما هم قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی در این کشور را دارید ابتدا لازم است از تمام شرایط ورود به این دانشگاه ها و هزینه های آن مطلع باشید.

سایت اعزام رسمی دانشجو سعی دارد تمامی اطلاعات مربوط به تحصیل در مقطع کارشناسی ترکیه را در این مقاله برای شما مخاطبین گرامی بازگو کند.

تحصیل کارشناسی در خارج

 

مزایای تحصیل در ترکیه

تحصیل در ترکیه و اخذ مدرک رسمی دانشگاهی از دانشگاه های دولتی و یا خصوصی ترکیه مزایای زیادی به همراه دارد و بی شک ورود دانشجویان خارجی به این دانشگاه ها به دلیل وجود این مزایا می باشد.

اولین مسئله ای که یک دانشجو برای تحصیل در یک کشور خارجی لازم است در نظر داشته باشد هزینه های مربوط به اسکان و شهریه دانشگاه است که از این نظر کشور ترکیه از مناسب ترین کشور ها بوده که با وجود ارزان بودن واحد پولی لیر در آن دانشجویان با مشکلات کمتری در خصوص پرداخت هزینه های تحصیل رو به رو خواهند شد.

اعتبار دانشگاهای ترکیه که همگی آن ها طبق معاهده بولونیا عمل کرده و آموزش های خود را با دانشگاه های اروپایی هماهنگ کرده اند بر کسی پوشیده نیست. با توجه به اجرای این معاهده در نظام دانشگاهی ترکیه مدرک کسب شده از این دانشگاه ها

در کل دنیا شناخته شده و معتبر می باشد. مردم ترک کشور ترکیه را به عنوان مردمانی خونگرم در دنیا می شناسند که فرهنگ نزدیکی به فرهنگ مردم ایران دارند و همین امر سبب می شوند تا ایرانیان راحت تر خود را با شرایط اجتماعی این کشور وفق دهند.

نزدیکی به ایران و تسریع در رفت و آمد، امکان تحصیل به زبان های مختلف و یادگیری زبان ترکی در این کشور و بالا بودن سطح خدمات و امکانات آموزشی از دیگر مزایای مهم تحصیل در کشور ترکیه می باشد.

کارشناسی ارشد در ترکیه

 

 

شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی ترکیه

اکنون که با مزایای تحصیل در ترکیه آشنا شده اید لازم است شرایط ورود به مقطع کارشناسی یا لیسانس در ترکیه را مورد بحث قرار دهیم. برای اقدام به پذیرش دارا بودن شرایطی مانند مدرک تحصیلی دیپلم و ریز نمرات و معدل این دوره تحصیلی از اهمیت زیادی برخوردار است. میزان معدل مورد نظر بستگی به دانشگاه انتخابی شما برای اخذ پذیرش خواهد داشت.

دارا بودن مدرک زبان انگلیسی و در صورتی که دانشجو بخواهد به زبان ترکی در این دانشگاه ها تحصیل کند ارائه مدرک زبان ترکی استانبولی و تسلط کامل به این زبان ضروری است. مرحله مهم ورود به دانشگاه در این کشور شرکت در آزمون هایی است که اخذ نمره قبولی در آن ها برای وارد شدن به دانشگاه از اهمیت بالایی برخوردار است.

در دانشگاه های ترکیه دو نوع آزمون به نام های آزمون YOS که شیوه برگزاری آن به زبان ترکی بوده و آزمون SAT که زبان انتخابی آن انگلیسی است برگزار می شود. مدت زمان تحصیل کارشناسی ترکیه ۴ سال خواهد بود.

 

موارد مورد نیاز برای پذیرش در مقطع کارشناسی در ترکیه

هر دانشگاهی با توجه به قوانین و شرایط خود از دانشجویان ورودی مدارک متفاوتی را در خواست می کند. اما به طور معمول در همه دانشگاه ها ارائه مدارک زیر مشترک و الزامی است.

  •  اصل تمامی مدارک شناسایی
  •  ترجمه مدرک دوره دبیرستان
  •  مدرک معتبر زبان انگلیسی با کسب نمره ۶ از آزمون آیلتس و یا مدرک زبان ترکی به همراه کسب نمره b1  آزمون تومر
  • قبولی در یکی از آزمون های sat یا yos
  •  معدل مورد نیاز و ریز نمرات دوره قبلی تحصیلی به همراه ترجمه آن
  • تکمیل و تحویل فرم اخذ پذیرش از دانشگاه مورد نظر

برای دانشجویانی که مایل اند در کنار خانواده خود در کشور ترکیه زندگی کنند می توانند بعد از اتمام یک سال تحصیلی برای دریافت ویزای همراه تحصیلی اقدام کنند. از طریق این ویزا همسر فرد دانشجو و فرزندانی که سنی کمتر از ۱۸ سال دارند می توانند به او ملحق شوند.

کارشناسی در ترکیه

هزینه های تحصیلی در مقطع کارشناسی در ترکیه

هزینه های تحصیلی در ترکیه تحت تاثیر شرایط مختلفی قرار دارد و بستگی به دانشگاهی که فرد در آن به تحصیل مشغول است خواهد داشت. برخی دانشگاه ها از دانشجویان شهریه های بالاتری دریافت می کنند و میزان این شهریه نیز بستگی به امکانات تحصیلی دانشگاه و نوع آن دارد.

در ترکیه برخی دانشگاه ها به صورت دولتی و برخی نیز به طور خصوصی فعالیت دارند. هزینه  تحصیل در مراکز دولتی به نسبت بسیار کمتر از دانشگاه های خصوصی است.

این مبلغ در مقطع کارشناسی به صورت سالانه از دانشجو دریافت و به طور حدودی بین ۲۵۰ تا ۱۵۰۰ دلار متغییر است.

این هزینه در دانشگاه های خصوصی بین ۵۰۰۰  تا ۲۰۰۰۰ دلار می باشد. اگر دانشجو موفق به اخذ  یکی از بورسیه های مختلف در دانشگاه های ترکیه شود بخش قابل توجهی از هزینه تحصیل و اسکان او توسط دانشگاه پرداخت خواهد شد.

در برخی از بورسیه ها این کشور تمامی دوره تحصیل برای دانشجو رایگان خواهد بود و به دانشجو ماهانه مبلغی نیز برای سایر هزینه های زندگی پرداخت می شود. اشتغال در کنار تحصیل در مقطع لیسانس در کشور ترکیه غیر قانونی بوده و دانشجو تا پایان دوره ۴ ساله کارشناسی اجازه کار را نخواهد داشت.

 

اخذ اقامت پس از دوره کارشناسی در ترکیه

افرادی که مقطع تحصیلی کارشناسی در این کشور به پایان می رسانند در صورتی که تمایل به ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر در دانشگاهای این کشور را داشته باشند لازم است ویزای خود را تمدید کنند و در صورتی که دانشجو بخواهد پس از پایان تحصیل در مقطع لیسانس در این کشور مشغول به کار شود باید پس از دریافت پیشنهاد کاری با ارائه مدارک مورد نیاز جهت تغییر ویزای تحصیلی به ویزای کاری اقدام کند.

 

موسسه اعزام دانشجو و تحصیل در مقطع کارشناسی ترکیه

متخصصین مهاجرتی ما در موسسه اعزام دانشجو شما را جهت اخذ پذیرش در دانشگاه های ترکیه و انجام مراحل آن از صفر تا صد راهنمایی کرده و زمان دریافت ویزای تحصیلی شما را تنها نخواهند گذاشت.

سوالات متداول

مهاجران کشور ایران توانایی دریافت اپلای در چه دانشگاه‌هایی را دارند؟

افراد ایرانی در کشور ترکیه با توجه به تایید کشور ایران می‌توانند در تمامی دانشگاه‌های خصوصی و دولتی اپلای دریافت کنند و این موضوع هیچ گونه محدودیتی نخواهد داشت. شما می‌توانید لیست دانشگاه خصوصی و دولتی ترکیه را در سایت رسمی اعزام دانشجو مشاهده کنید.

مراحل دریافت اپلای در کشور ترکیه چیست؟

شما برای دریافت اپلای کشور ترکیه در ابتدا باید در بین دانشگاه‌های خصوصی و دولتی یک دانشگاه و یک رشته مشخص را انتخاب کنید، سپس شما باید به سایت اصلی دانشگاه مراجعه کرده تا از شرایط و الزامات ورودی دانشگاه اطلاع پیدا کنید و طبق آن‌ها به فراهم کردن مدارک و ثبت نام در آزمون‌های مورد نظر بپردازید؛ در نهایت پس از ارائه مدارک و قبولی در آزمون‌ها شما باید هزینه ارائه پذیرش را پرداخت کنید.

آزمون YOS چیست؟

برای تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاه‌های خصوصی و دولتی شما نیازمند به شرکت در آزمون YOS هستید. این آزمون شامل سوالاتی همانند سوالات هوش، زبان ترکی، ریاضی و هندسه است که باید در آنها نسبت به رشته مورد نظر خود نمره قابل قبولی دانشگاه را به دست آورید.

آیا دانشگاه‌های ترکیه برای تحصیل در مقطع کارشناسی مورد تایید وزارت علوم ایران هستند؟

بله. در بین دانشگاه‌های کشور ترکیه تعداد بالای از آنها در سال ۲۰۲۱ مورد تایید وزارت علوم ایران قرار گرفتند که شما می‌توانید لیست اصلی آنها را در سایت رسمی اعزام دانشجو مشاهده کنید.