عناوین مهم در این مقاله :
تحصیل پزشکی در ترکیه شرایط، مدارک و هزینه ها
پزشکی یکی از رشته های تحصیلی و مشاغل بسیار کارامد و موثر در جامعه می باشد. قبولی در این رشته به دلیل تعداد داوطلبین بالایی که دارد چندان کار راحتی نخواهد بود. پزشکان در تمام دنیا از موقعیت اجتماعی و پرستیژ کاری بالایی برخوردار هستند. در ایران نیز این رشته از تاپ ترین رشته های علوم تجربی است که قبولی در آن تلاش بسیاری می طلبد.
کشور ایران به صورت یک بار در سال آزمونی به صورت سراسری با عنوان کنکور برگزار می کند که هدف آن ورود افراد پر تلاش و با استعداد به دانشگاه های این کشور است. قبولی در این آزمون که شرکت کننده های فراوانی نیز دارد سخت بوده و فقط تعداد کمی از شرکت کنندگان گروه آزمایشی علوم تجربی موفق به قبولی در رشته پزشکی در دانشگاه های سراسری این کشور می شوند.
با این وجود همه افرادی که سودای تحصیل در رشته پزشکی را در سر دارند نمی توانند به هدف خود برسند. ظرفیت محدود دانشگاه های سراسری کشور ایران در رشته پزشکی باعث شده است که افراد زیادی به جهت تحصیل در این رشته و رسیدن به هدف خود در برخی از دانشگاه های آزاد این کشور پذیرفته شوند.
لازم به ذکر است که لازمه قبولی در این دانشگاه ها نیز کسب رتبه خوب در آزمون کنکور و تمکن مالی است. زیرا این دانشگاه ها برخلاف دانشگاه های سراسری از دانشجویان شهریه های بالایی دریافت خواهند کرد. با وجود شرایط تحصیل در رشته پزشکی در کشور ایران دانش آموزان زیادی به فکر تحصیل این رشته در کشور های خارجی هستند.
یکی از کشور های پر طرفدار برای تحصیل در رشته های مختلف خصوصا رشته پزشکی کشور ترکیه است. این کشور که در مجاورت کشور ایران قرار دارد سالانه دانشجویان ایرانی زیادی را در دانشگاه های دولتی و خصوصی خود جهت تحصیل در رشته پزشکی پذیرش می کند.
اگر شما هم با هدف تحصیل در رشته پزشکی در کشور ترکیه این مقاله را مطالعه می کنید لازم است قبل از انجام هر گونه اقدام برای مهاجرت تحصیلی به این کشور با تمامی شرایط تحصیل در رشته پزشکی در دانشگاه های این کشور آشنا شوید. تمامی این شرایط را در زیر مورد بررسی قرار داده ایم.
رویکرد آموزشی تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه
تحصیل در رشته پزشکی در بسیاری از کشور های دنیا بین ۶ تا ۷ سال است. در کشور ایران دانشجویان پزشکی معمولا در طی یک دوره ۷ ساله تحصیل خود را در این رشته به اتمام می رسانند. این دوره در کشور ترکیه به مدت ۶ است که در طول این دوره:
- در طول سال های اول و دوم تحصیل پزشکی در دانشگاه های ترکیه دانشجویان به یادگیری علوم پایه به صورت تئوری می پردازند.
- در طول سال سوم تحصیل دانشجو با عملکرد بیماری ها و نحوه درمان آن ها هم بصورت عملی و هم بصورت تئوری آشنا خواهد شد.
- آموزش هایی که طی سال های چهارم و پنجم تحصیل در رشته پزشکی در کشور ترکیه صورت می گیرد در واقع بیشتر به صورت عملی بوده و آموزش دروس تئوری در این مرحله صورت نمی گیرد.
- سال ششم که آخرین سال از تحصیل این رشته است دانشجویان در مراکز درمانی و بیمارستان ها به فعالیت مشغول می شوند و همانند یک پزشک تازه کار به معالجه بیماران می پردازند. این سال تکمیل کننده تمامی آموزش های ۵ سال گذشته تحصیل به صورت تجربی خواهد بود که دانشجو بخش بسیاری از علم خود را در سال ششم کسب خواهد کرد.
آزمون های ورودی رشته پزشکی در ترکیه
در ابتدای این مقاله به استقبال ایرانیان از تحصیل در رشته پزشکی و سایر رشته ها اشاره کردیم. همچنین از وجود آزمون جامع کنکور در کشور ایران صحبت کردیم. لازم است بدانید که ورود به دانشگاه های ترکیه نیز از طریق ازمون صورت گرفته و فقط بر اساس سوابق تحصیلی و رزومه نخواهد بود. دو آزمون ورودی دانشگاه های کشور ترکیه شامل آزمون YOS و آزمون SAT می باشد که برخی از دانشگاه ها از طریق آزمون یوس و برخی نیز از طریق آزمون ست اقدام به پذیرش دانشجویان می کنند.
آزمون YOS
این آزمون به عنوان آزمون ورودی دانشجویان به برخی از دانشگاه های ترکیه است و بستگی به دانشگاه انتخابی شما خواهد داشت. قبولی در آزمون YOS از شروط اصلی ورود به این دانشگاه ها می باشد.
آزمون SAT
این آزمون که مهم تر از آزمون YOS است سالانه از داوطلبین بسیاری برخوردار است. ازمون ست دو مرحله است و مرحله اول آن مربوط به ریاضی، هوش و سطح زبان انگلیسی و مرحله دوم آن نیز شامل سوالات علوم پایه است. برای قبولی در این آزمون کسب نمره ۱۰۶۸ لازم بوده که البته این نمره ثابت نبوده و هر ساله تغییر می کند. برای شرکت در این آزمون هر دانشگاه بصورت جدا عمل کرده و زمان برگزاری آن در هر دانشگاه با دانشگاه دیگر متفاوت است.
آزمون ورودی تخصص در کشور ترکیه
علاوه بر آزمون های ورودی دانشگاه های ترکیه برای دوره ۶ ساله و عمومی رشته پزشکی که در بالا از آن ها نام بردیم دانشجویانی که پس از اخذ مدرک عمومی خود مایل به ادامه تحصیل در مقطع تخصص در کشور ترکیه هستند لازم است در آزمون TUS شرکت کنند.
این آزمون در شهر آنکارا برگزار می شود و فقط مختص به دانشجویانی است که قصد ادامه تحصیل و اخذ تخصص در این رشته را دارند.
حداکثر نمره این آزمون ۱۰۰ می باشد که نمره کامل آزمون است و داوطلبینی که حداقل نمره ۶۰ را از این آزمون کسب کنند موفق به قبولی در مقطع تخصص خواهند شد. آزمون تخصصی tus در ماه های سپتامبر و آوریل برگزار می شود. نتایج این آزمون بعد از ۲۴ ساعت مشخص خواهد شد.
آزمون معادل سازی مدارک پزشکی
آزمون STS با اهداف معادل سازی و تعیین سطح علمی پزشک بعد از گذراندن دوره های تحصیلی و برای دریافت مجوز کار به او برگزار می شود. این آزمون مختص به رشته پزشکی نبوده و برای معادل سازی رشته هایی چون دندان پزشکی، دبیری، داروسازی و برخی رشته های دیگر نیز کاربرد دارد.
مدارک لازم برای تحصیل در رشته پزشکی در کشور ترکیه
مدارکی که داوطلب رشته پزشکی لازم است جهت ثبت نام به دانشگاه مورد نظر خود در ترکیه ارائه دهد شامل:
- تکمیل فرمی با عنوان فرم درخواست پذیرش و تحویل آن به دانشگاه
- مدرک تحصیلی اتمام دوره دبیرستان
- در صورت تمایل به تحصیل به زبان انگلیسی ارائه مدرک این زبان الزامی است.
- برخورداری از تمکن مالی
- گواهی قبولی در آزمون پذیرش دانشگاه مورد نظر
- هزینه های پرداختی جهت درخواست و پذیرش دانشگاه در رشته پزشکی به طور میانگین ۳۵ تا ۱۰۰ دلار است.
اخذ ویزای تحصیلی
بعد از دریافت مجوز پذیرش از دانشگاه مورد نظر خود در کشور ترکیه برای شرکت در آزمون پزشکی این دانشگاه اخذ ویزای تحصیلی مورد نیاز است. مدارکی که جهت اخذ ویزای تحصیلی مورد نیاز است عبارت اند از:
- ارائه نامه اخذ پذیرش از دانشگاه
- فرم درخواست ویزا
- گذرنامه
- پرداخت کلیه هزینه های مربوط به اخذ ویزا
- عکس
این مدارک را به سفارت کشور ترکیه در کشور خود تحویل دهید. مدت زمان اخذ ویزا در حدود ۸ هفته است.
هزینه های تحصیل پزشکی در ترکیه
به طور معمول هزینه تحصیل در رشته پزشکی دانشگاه های خصوصی کشور ترکیه ۱۰۰۰۰ دلار تا ۲۵۰۰۰ دلار متغییر است. این هزینه در دانشگاه های دولتی کمتر بوده و مبلغی در حدود ۲۴۰ تا ۱۵۰۰ دلار است.
گرفتن بورس تحصیلی پزشکی در ترکیه
بعد از قبولی در آزمون Yos اگر دانشجو در طول ترم اول تا چهارم تحصیل خود در رشته پزشکی بتواند نمرات عالی کسب کند موفق به کسب بورسیه تحصیلی خواهد شد. اخذ بورسیه در دانشگاه های کشور ترکیه مساوی با تحصیل رایگان و بدون پرداخت شهریه و هزینه های دیگر تحصیلی در این کشور است.
بهترین دانشگاه ها برای تحصیل در رشته پزشکی در کشور ترکیه
- دانشگاه کوچ
- دانشگاه استانبول
- دانشگاه حاجت تپه
- دانشگاه آنکارا
تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه به کمک موسسه رسمی اعزام دانشجو
موسسه اعزام دانشجو به همراه تیم مجرب خود در حوضه مهاجرت و تحصیل در خارج از ایران شما را یاری می کند تا به اهداف خود جامه عمل بپوشانید. سالانه افراد زیادی به کمک خدمات این موسسه برای تحصیل در رشته پزشکی در کشور ترکیه اقدام می کنند. شما نیز می توانید یکی از این افراد باشید.
سوالات متداول
برای تحصیل پزشکی در کشور ترکیه به چه مدت زمان نیازمند هستیم؟
برای تحصیل پزشکی در کشور ترکیه حداقل به ۶ سال زمان نیازمند هستیم. اما اگر شما قصد این را داشته باشید که پس از تحصیل در کشور ترکیه به کار و پردازید و در بیمارستانهای ترکیه مستقر شویم باید هفت سال وقت بگذارید.
برای تحصیل در پزشکی در چه آزمونهایی باید شرکت کنیم؟
با توجه به اینکه شما قصد تحصیل در پزشکی در کدام دانشگاه را داشته باشید آزمونهای مورد نیاز میتواند متفاوت باشد. اما به صورت کلی برای پذیرش در رشتههای پزشکی شرکت در آزمون yos و sat برای شما واجب و الزامی بوده، اما اگر شما قصد پذیرش تخصص پزشکی را داشته باشید باید در آزمونهای STS و TUS شرکت کنید
آزمون SAT برای پذیرش رشته پزشکی چیست؟
معمولاً دانشجویانی که قصد تحصیل در رشته پزشکی برای دانشگاه خصوصی دارند باید علم خود را به دانشگاه ثابت نموده و در آزمون SAT شرکت کنند
این آزمون یک محدوده نمره دارد که شما باید آن را دریافت کنید.
مدارک مورد نیاز برای تحصیل در پزشکی چیست؟
اگر شما کسب تحصیل در پزشکی و پذیرش دانشگاههای معتبر ترکیه را دارید باید حتماً مدارک معتبر خود مانند آخرین مدرک تحصیلی، ریز نمرات تحصیلی به صورت ترجمه شده، مدرک زبان معتبر، قبولی در آزمونهای ورودی مانند SAT و YOS و STS و…. به دانشگاه ارائه دهید.