عناوین مهم در این مقاله :
معرفی بهترین رشته های مهندسی برای تحصیل در خارج
ادامه تحصیل در یک دانشگاه خارجی از جمله مسائلی است که ذهن بسیاری را به خود مشغول کرده است. تحصیلات دانشگاهی در ایران و پذیرفته شدن در دانشگاه های مهم این کشور با وجود برگزاری کنکور سراسری برای بسیاری از داوطلبین و دانش آموزان به امری دشوار تبدیل شده است.
به همین دلیل دانش آموزان زیادی برای تحصیل در رشته مورد علاقه خود به کشور های خارجی مهاجرت می کنند. تحصیل در کشور های خارجی به دلیل عدم برگزاری آزمون های سخت ورودی راحت تر از قبولی در آزمون ورودی دانشگاه های کشور ایران است.
البته باید توجه داشت که دانشگاه های خارج از ایران شرایط دیگری را برای ورود دانشجویان در نظر دارند و در صورت نداشتن هر یک از این شرایط داوطلب نمی تواند به این دانشگاه ها راه پیدا کند.
ایرانیان زیادی در خارج از کشور در رشته های مختلف به تحصیل می پردازند. تاپ ترین رشته های مورد تحصیل در خارج از کشور شامل رشته های پزشکی و دندان پزشکی، مهندسی و رشته های هنر است.
در این مقاله در رابطه با رشته های مهندسی و شرایط تحصیل در مقاطع مختلف این رشته ها در کشور های خارجی صحبت خواهیم کرد و بهترین کشور ها را برای تحصیل در رشته های مهندسی، به شما معرفی خواهیم کرد. تا پایان ما را همراهی کنید.
تحصیل در مقطع کارشناسی رشته های مهندسی در خارج از کشور
پذیرش در رشته های مهندسی در مقطع کارشناسی در دانشگاه های خارجی دارای شرایط خاصی می باشد. اگر می خواهید تحصیلات خود را در رشته های مهندسی که از رشته های پردرامد در دنیا هستند از مقطع کارشناسی در یکی از دانشگاه های خارج از ایران شروع کنید لازم است دوره دبیرستان خود را با نتایج و نمرات خوبی به اتمام رسانده باشید.
لیست نمرات کسب شده از دوره تحصیلی دبیرستان و مدرک دیپلم رسمی در یکی از مدارس معتبر با معدل بالا از شروط اولیه برای پذیرش دانشجویان کارشناسی در خارج از کشور می باشد. در مراحل بعدی از داوطلبین مدرک زبان انگلیسی و یا زبان رسمی کشور مورد نظر درخواست می شود.
داوطلبین باید این مدرک را در یکی از آزمون های تافل و یا آیلتس کسب کنند. نمره مورد نیاز هر یک از دانشگاه ها در کشور های مختلف متفاوت است اما به طور میانگین نمره مورد نظر بسیاری از دانشگاه ها در دنیا 6.5 از آزمون آیلتس می باشد.
بسیاری از دانشگاه های دنیا آزمون های ورودی مربوط به دانشگاه خود را برگزار و از بین افرادی که نمره قابل قبولی کسب کنند دانشجویان خود را انتخاب می کنند.
این آزمون ها شامل آزمون های SAT و… است که در طول این آزمون ها تمامی توانایی های تحصیلی شرکت کنندگان را مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
در صورتی که داوطلب بتواند از آزمون ورودی دانشگاه مورد نظر خود نمره قبولی اخذ کند می تواند در رشته مورد علاقه خود به دانشگاه وارد شود. تحصیل در دوره کارشناسی در رشته های مهندسی در خارج ایران معمولا 4 ساله بوده و پس از پایان این مدت به دانشجو مدرک لیسانس تعلق خواهد گرفت. دانشجویان کارشناسی امکان کار همزمان با تحصیل را نخواهند داشت. میزان شهریه دریافتی از دانشجویان در کشور های مختلف در این مقطع متفاوت خواهد بود.
تحصیل در رشته های مهندسی در مقطع کارشناسی ارشد خارج از کشور
این مقطع را دانشجویان در کشور های مختلف در مدت زمان ۲ سال به اتمام خواهند رساند. برای تحصیل کارشناسی ارشد همانند دوره کارشناسی در دانشگاه های خارج از ایران داشتن مدرک زبان با نمره ۶.۵ آزمون آیلتس ضروری می باشد همچنین لازم است دانشجو مدرک کارشناسی خود را با معدل بالا به دانشگاه مقصد ارائه دهد.
قبولی در آزمون ورودی دانشگاه از مهمترین موارد پذیرش دانشجویان می باشد. در صورتی که دانشجو از بورسیه تحصیلی رشته های مهندسی در مقطع کارشناسی ارشد برخوردار باشد می تواند به طور رایگان در یکی از کشور های خارجی تحصیلات خود را در این مقطع به طور رایگان به اتمام برساند و در غیر این صورت از دانشجو شهریه دریافت می شود.
تحصیل رشته های مهندسی در مقطع دکترا در خارج از کشور
تحصیل در رشته های مهندسی در مقایسه با رشته های دیگر لازمه تلاش بیشتری خواهد بود. دانشجویانی که بتوانند در مقطع دکترای این رشته ها شرکت کنند مورد حمایت کشور های خارجی قرار گرفته و آینده شغلی تضمین شده ای خواهند داشت.
ورود به این مقطع با دشواری بیشتری همراه بوده و دانشجو لازم است علاوه بر ارائه مدراک مختلف از جمله سوابق تحصیلی در مقاطع پیشین و نمره زبان مورد نظر دانشگاه، مدارک دیگری مانند رزومه کاری و پژوهشی و همچنین معرفی نامه و انگیزه نامه را به دانشگاه مورد نظر تحویل دهد.
طول دوره تحصیل در مقطع دکترا ۴ سال و در برخی از کشور ها ۵ سال خواهد بود. پایان این دوره با دفاع دانشجو از پایان نامه همراه خواهد بود.
بهترین کشور ها برای تحصیل در رشته های مهندسی کدام اند؟
رشته های مهندسی از پرطرفدار ترین رشته ها در دانشگاه های دنیا به شمار می روند. تحصیل در هر یک از کشور های دنیا با شرایط ویژه و مختص به نظام آموزشی آن کشور امکان پذیر خواهد بود.
رشته های مهندسی که بیشترین داوطلبین را دنیا به خود اختصاص داده اند شامل رشته های مهندسی عمران، مهندسی کامپیوتر، مهندسی نفت، مهندسی هوا فضا، مهندسی علوم، مهندسی اتم، مهندسی شیمی، مهندسی برق، مهندسی بیومدیکال، مهندسی صنایع و…. می باشد.
این رشته ها در همه دانشگاه ها در کشور های خارجی دانشجویان بومی و غیر بومی زیادی را به طور سالانه به خود جذب می کنند. بهترین کشور ها برای تحصیل در رشته های مهندسی کشور های آلمان، آمریکا، فرانسه، انگلیس، سوئیس، ایتالیا، نروژ، ترکیه، فنلاند، چین، استرالیا و کانادا می باشند.
با توجه به وجود سیستم آموزشی بین المللی در سطح بالا در دانشگاه های این کشور ها، وجود بورسیه های تحصیلی رایگان برای دانشجویان خارجی، امکانات فوق العاده آموزشی و خدماتی و برخورداری از دیگر مزایای تحصیلی این کشور ها را به بهترین و مناسب ترین مکان برای تحصیل در رشته های مهندسی تبدیل کرده است.
شرایط بورسیه برای تحصیل در رشته های مهندسی در خارج از کشور
بورسیه های مختلفی برای دانشجویان رشته های مهندسی در خارج از ایران وجود دارد که دانشجویانی که دارای معدل و شرایط تحصیلی ویژه ای هستند می توانند از این بورسیه ها استفاده کنند.
برخی از این بورسیه ها هزینه های تحصیلی دانشجو را به طور کامل و حتی هزینه های مربوط به اقامت او را نیز تامین می کنند.
اما در برخی از بورسیه های تحصیلی فقط بخشی از هزینه های تحصیل فرد پرداخته و سایر هزینه ها به عهده خود دانشجو خواهد بود و در واقع به عنوان یک کمک هزینه تحصیلی عمل خواهد کرد.
در صورتی که دانشجو نتواند در طول ترم های اولیه تحصیل خود نمرات خوبی کسب کند بورسیه تحصیلی از او سلب خواهد شد. این بورسیه ها بیشتر برای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا در نظر گرفته شده و دانشجویان کارشناسی شانس کم تری برای دریافت این بورسیه ها خواهند داشت.
تحصیل و مهاجرت به کمک موسسه اعزام دانشجو
اخذ پذیرش از دانشگاه های خارجی به تنهایی و بدون کمک متخصصین در این زمینه کاری دشوار و پر پیچ و خم خواهد بود. برای سهولت در مهاجرت و تسریع در روند پذیرش در دانشگاه مورد نظر خود کافی است با مشاورین ما در موسسه معتبر اعزام دانشجو ارتباط برقرار کنید. این مشاورین همپای شما در همه مراحل مهاجرت خواهند بود تا مهاجرتی استثنایی و آسان را تجربه کنید.
سوالات متداول
پرتقاضا ترین رشتههای مهندسی برای تحصیل در خارج از کشور کدام رشتهها هستند؟
همانطور که میدانید علایق هر فرد برای تحصیل نسبت به هر افراد دیگر میتواند متفاوت باشد، اما به صورت کلی میتوان گفت در سالهای اخیر گرایش مهندسی کامپیوتر یعنی سختافزار و نرمافزار به عنوان پرطرفدارترین رشته مهندسی در خارج از کشور شناخته شده است.
درآمد رشتههای مهندسی چقدر است؟ و پردرآمدترین رشته کدام است؟
پاسخ به این سوال سخت بود زیرا درامد هر رشته میتواند نسبت به تلاش شما متفاوت باشد؛ اما طبق تحقیقات سایت رسمی اعزام دانشجو مدیریت مهندسی در سالهای اخیر پردرآمدترین رشته مهندسی در خارج از کشور و در کشور ایران مهندسی نفت پردرآمدترین رشته است. برای مثال میتوان میانگین درآمد رشته مدیریت مهندسی را ۱۴۰ هزار دلار در سال معرفی کرد.
رشتههای تحصیلی پرطرفدار در کشور کانادا برای حوزه مهندسی کدامند؟
همانطور که میدانید کانادا پذیرنده رشتههای پرطرفدار مهندسی از سراسر جهان است از این رشتهها میتوانیم به مهندسی کامپیوتر، مدیریت مهندسی، مهندسی نفت، مهندسی برنامه نویسی، مهندسی شیمی، مهندسی صنایع، مهندسی عمران اشاره داشته باشیم.
چگونه کشوری را برای تحصیل رشتههای مهندسی در خارج از کشور انتخاب کنیم؟
اولین معیار شما برای انتخاب کشور در زمینه رشتههای مهندسی بررسی مشاغل مورد نیاز آن کشور در حوزه رشتههای مهندسی است؛ اگر کشور پذیرنده مشاغل مهندسی بود، برای تحصیل شما مناسب میباشد.